El Tresoret d’Orrius, setembre 2011.Conferències, exposició retrospectiva, sopar medieval, visites guiades… | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 01/09/2011

La descoberta d’un conjunt únic de monedes comtals de finals del segle X a principis del segle XI


Divendres – 9 de setembre
• A les 8 del vespre, a l’església parroquial de Sant Andreu, conferència d’introducció: Òrrius (990-1035), una vila entre dues èpoques, a càrrec del sr. Quim Graupera (historiador i membre del Grup d’Història del Casal de Mataró).
• A les 9 del vespre, inauguració a la Sala de Plens de l’Ajuntament de l’exposició retrospectiva de la troballa. Col·labora la Secció d’Arqueologia del Museu Arxiu de Vilassar de Dalt.
L’exposició restarà oberta el dissabte 10 i diumenge 11 de 10 a 14 h i de 18 a 20 h.i els dissabtes 17 i 24 de 18 a 20 h. *Simultaniament i fins abans del concert, venda d’entrepans i begudes
• A 2/4 de 11 del vespre, a l’església parroquial de Sant Andreu, concert pedagògic d’instruments musicals medievals catalans amb els Ministrers del Sabre. Entrades limitades i numerades (preu: 3 €).


Dissabte – 10 de setembre
• A les 10 del matí, i des l’església de Sant Andreu, visita guiada i comentada a les ermites de Sant Pere de Clarà, Sant Bartomeu de Cabanyes i la capella del Roser de l’església de Sant Andreu, a càrrec del historiador local sr. Josep Ma. Roqué. (Desplaçament amb vehicles particulars)
• A 2/4 de 7 de la tarda a l’església de Sant Andreu, conferència central: El Tresoret d’Òrrius i el seu valor històric, a càrrec del Sr. Miquel Crusafont (President de la Societat Catalana de Estudis Numismàtics).
• A 2/4 de 10 del vespre a la plaça de l’Església, Sopar Medieval, conduït per Sadurní Moner i el seu grup de cuiners. Tiquet 15 € (inclou cassoleta, got i un instrument, tradicional orrienc, per menjar). Al final del sopar, sorteig d’un conjunt d’objectes d’art cedits per diferents artistes orriencs.


* els tiquets per al concerts i el sopar medieval es podran adquirir al local d´avis de la Plaça de la Constitució, de 7 de la tarda a 2/4 de 9 del vespre del dijous 1 al dimecres 7 de setembre inclosos (aforament limitat). Reserves: 645 790 663 (Magda Picó)


Diumenge – 11 de setembre
• A la 1 del migdia, a la plaça de l’Església, Ballada de Sardanes conjuntament amb els actes propis de la Diada.


Diumenge – 2 d’octubre
• Al matí, en horari i detalls que ja es donaran a conèixer, desplaçament col·lectiu al Museu Nacional d’Art de Catalunya (Barcelona) per veure el Tresoret d’Òrrius, i una visita general a la resta de seccions.

Deixa un comentari