Publicat el 23/06/2016

 

El club de futbol sala de Teià ha posat fi aquest cap de setmana a una temporada prodigiosa:
l´entitat s´ha refet amb escreix de la pèrdua dels equips masculins en categoria cadet i juvenil, i
l´ha culminada amb un bon enfilall de títols al sarró. L´equip benjamí s´ha proclamat campió de lliga i el sènior masculí ha quedat tercer i ha aconseguit d´aquesta manera l´ascens directe a la màxima competició del futbol català: la Lliga nacional.

La joia de la corona
Per la seva part, les noies s´han mostrat infalibles. El seu rendiment és tan elevat que disputen alhora els dos campionats oficials en categoria absoluta: la Lliga Nacional de la Federació Catalana de Futbol Sala (FCFS) i la Divisió d´Honor de la Federació Catalana de Futbol (FCF).

Com a guanyadores de Copa 2014-2015, l´equip que dirigeix el tècnic Christian Roldan va debutar la temporada 2015-2016 guanyant la Supercopa de Catalunya i l´ha tancada amb dos títols més: la Lliga i -de nou, per segona vegada consecutiva- la Copa, després de les dues finals en mode play-off d´aquest cap de setmana a Santa Susanna. Dissabte, el TF5 es va imposar al Màgic Sants de Barcelona a la final de Copa per 3 a 0 i diumenge va fer el mateix a la Lliga davant del Balaguer, per un contundent 9 a 1. I com a fita extraordinària, el mes de novembre es van proclamar campiones d´Europa de la Unió Europea de Futbol Sala (UEFS), fet que cap altre equip català de la FCFS havia aconseguit mai, ni masculí ni femení. Entre totes les competicions de la FCF i la UEFS, l´equip femení del Teià ha aconseguit 38 victòries consecutives que li han permès de guanyar amb solvència aquests quatre títols.

Per tot plegat, el pròxim 13 de juliol la plantilla i el cos tècnic i directiu del TF5 seran rebuts pel secretari general de l´Esport, Gerard Figueras, al Museu i Centre d´Estudis de l´Esport Melcior Colet, a Barcelona.

Fidels a la filosofia de club
Tot i lluir un palmarès brillantíssim, el TF5 és un club modest. El seu centre d´operacions és el Poliesportiu Municipal. Christian Roldan admet que “estem recollint fruits, però sempre des de l´observança dels principis de l´entitat, que són el creixement esportiu i l´educació en valors”. La suma de títols és, per tant, la conseqüència i no pas la causa: “Tenim una filosofia d´escola esportiva, més participativa que no pas competitiva. Ens estimem més tenir equips de 12 o 15 jugadors i que tothom hi jugui, amb independència del seu nivell que no pas fer tria dels millors jugadors i no donar cabuda a tothom”, explica el tècnic.

En aquests moments, El TF5 té prop d´un centenar de joves esportistes a les seves files. Els equips són mixtos fins als 9 anys. Roldan n´està especialment satisfet de la feina que es fa a l´escoleta amb nens i nenes de 4 i 5 anys: “a aquesta edat només entrenen i desenvolupen les aptituds psicomotrius com a introducció al futbol sala”. Per damunt seu hi ha, per aquest ordre, les categories pre-benjamí, benjamí, aleví i infantil. De combinats exclusivament femenins n´hi ha tres: l´aleví, l´infantil-cadet i el sènior. Segons Roldan, “el principal repte és intentar recuperar el cadet masculí de cara a l´any vinent”, i anar fent pedrera per als pròxims anys fins a enllaçar amb el primer equip.

Deixa un comentari