El TecnoCampus participa en el programa Imagine 2012 per dur la creativitat catalana al Silicon Valley | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 18/06/2012

Per segon any consecutiu i després de l’èxit de la primera edició, un grup d’emprenedors de Barcelona posen en funcionament un programa de creativitat a la zona del Silicon Valley de Califòrnia per generar idees que canviïn el món, l’Imagine 2012. El programa es durà a terme amb 12 participants de diferents edats que desenvoluparan les seves idees amb l´acompanyament d´experts de les empreses més avançades del Silicon Valley (Google, IDEO, etc.) i la mentorització de professors de la Universitat de Stanford. Un d’aquests 12 alumnes és Rafael Sánchez, estudiant del Màster Universitari en Emprenedoria i Innovació que s’imparteix al parc TecnoCampus Mataró-Maresme, a l’Escola Universitària del Maresme.
La segona edició d´aquest programa es durà a terme durant tot el mes de juliol a San Francisco i comptarà amb 12 participants escollits de 1.000 candidats que s’han presentat a concursos d’emprenedoria organitzats per diferents empreses i universitats: Fundació Banesto, Fundació Inlea, EADA, Everis, EOI, PCTT, SPEGC i el TecnoCampus Mataró-Maresme. Els participants generaran idees de futur en tot tipus d´àmbits on es detectin problemes: des de projectes tecnològics a iniciatives socials. La base de coneixement dels projectes de la primera edició serà aportada per les empreses: Everis, Coca-Cola, Fundació Inlea i Fundació del FC Barcelona.
Les idees generades es presentaran el 26 de juliol en un esdeveniment públic a San Francisco davant la comunicat d´Inversors i emprenedors del Silicon Valley. Serà una exhibició de creativitat catalana en l´entorn amb més capacitat d´inversió en idees innovadores. L’acte comptarà amb la intervenció de l’alcalde de San Francisco, Ed Lee. L´experiència dels 12 participants serà recollida en un llibre i un documental amb l´objectiu de fomentar la cultura emprenedora i divulgar les claus del sistema d´innovació del Silicon Valley conegut per ser l´entorn de creació d´empreses amb més èxit del món.
IMAGINE es una iniciativa de Xavier Verdaguer, un emprenedor barceloní instal·lat actualment a San Francisco des d´on ha fundat l´empresa de roba intel·ligent Innovalley. El programa estarà dirigit per l´experta en creativitat Ariadna Mateu i comptarà amb el tutelatge dels professors Hugo Pardo Kuklinski, Eliane Guiu, Josep Maria Sánchez i d’una trentena de col·laboradors del Silicon Valley de Califòrnia.

Deixa un comentari