El TecnoCampus Mataró-Maresme debat el futur del sector energètic català vinculat a les xarxes intel·ligents | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 19/04/2012

El parc TecnoCampus Mataro-Maresme  va celebrat dimarts 17 d’abril una jornada de debat sobre les smart grid o xarxes intel·ligents. Les smart grid són un conjunt d’aplicacions i solucions tecnològiques que sorgeixen de la fusió entre la xarxa elèctrica i les TIC. L’objectiu és integrar usuaris i xarxes, i assolir més seguretat, sostenibilitat i eficiència en el sistema.
La jornada és una iniciativa de l’Escola Universitària Politècnica de Mataró (EUPMT) en col·laboració amb l’Institut Català d’Energia, que ha aprofitat l’acte per presentar als assistents (unes 80 persones representants de prop de 60 empreses i institucions que han omplert la Sala de Graus) el nous eixos sobre els quals s’estructurarà el nou Pla de l´energia i canvi climàtic de Catalunya 2012-2020. La sessió va servir per conèixer els projectes en aquest àmbit dels distribuïdors, així com experiències pilot i polítiques que s’impulsen en institucions públiques com l’Ajuntament de Sant Cugat. Es van abordar aspectes com el cotxe elèctric i l’adequació de la xarxa elèctrica per fer possible la massificació d’aquest nou tipus d’automòbil. Les smart grid es van presentar com una gran oportunitat per generar una indústria de solucions i components.
El president de la Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme i regidor de Promoció Econòmica i Innovació, Miquel Rey, ha obert la jornada i va explicar que en el Pla del mandat una de les línies estratègiques de la ciutat és l’energia, pel que pot representar com a sector emergent. En aquest sentit, va destacar l’aposta per posar en marxa els propers anys uns estudis universitaris de grau a Escola Universitària Politècnica de Mataró dedicat a l’enginyeria de l’energia. El director de l’EUPMT, Marcos Faúndez, va remarcar en aquest sentit l’èxit de la jornada, que s’emmarca en aquesta voluntat de l’EUPMT de posar en marxa aquest nou grau.

Deixa un comentari