Publicat el 14/10/2020

L’alcalde, David Bote, ha visitat aules i laboratoris i ha destacat els bons resultats en la matrícula de graus

L’alcalde de Mataró i president del TecnoCampus, David Bote, ha visitat les instal·lacions universitàries per conèixer les inversions que s’hi han fet per adaptar-les a l’entorn actual, marcat per la pandèmia generada pel SARS-COV-2.  L’alcalde ha destacat la necessitat que “hi hagi activitat, i que es faci de forma segura”. La diputada i vicepresidenta del TecnoCampus, Alícia Romero, i el director general del parc, Josep Lluís Checa, l’han acompanyat en la visita.
En aquest sentit, la inversió duta a terme per afrontar el nou curs és d’uns 80.000 euros, i es concreta en tres línies.
En primer lloc, adequació dels edificis amb la  senyalització d’itineraris i entrades/sortides i sistema de desinfecció a través de raigs ultraviolats en sales on hi ha material sensible, com els laboratoris.
En segon lloc, obtenció de llicències d’ensenyament online a través de Zoom, per dur a terme el model de docència híbrida en què es combina presència a les aules i seguiment des de casa.
I finalment, adopció d’un pla higiènic i sanitari, que inclou un reforç de la neteja i la compra de mascaretes i equips de protecció, material de desinfecció i hidrogel.

Dades de matrícula
L’alcalde també ha aprofitat la visita per donar a conèixer dades provisionals de matrícula de nou accés de graus, amb 798 estudiants de primer matriculats a dia d’avui, i  encara pendents de la preinscripció de setembre, que aquest any va endarrerida respecte altres cursos.
S’espera una xifra final molt semblant a la del curs anterior (prop de 900 estudiants de primer curs en els diferents graus).  Hi ha hagut forts creixements en la matrícula de nou accés en graus vinculats a salut: de 226 el curs passat a 251 aquest curs.

Set titulacions han tingut nota de tall.
Pel que fa als màsters i postgraus, hi ha una alta  demanda estrangera, especialment xinesa, i s’ha posat en marxa un nou màster oficial, el d’Entrenament Personal i Readaptació Físicoesportiva. En global, entre tots els cursos de grau, postgrau i màster, el TecnoCampus comptarà aquest curs 2020-2021 amb uns 3.500 estudiants matriculats.

Nova línia d’ajuts
L’alcalde i president del TecnoCampus ha volgut posar de relleu l’esforç pressupostari per dotar amb 500.000 euros una nova línia d’ajuts per als estudiants que acreditin  problemes per fer front al pagament de la matrícula. S’han rebut 195 sol·licituds, que ara s’avaluaran per part d’una comissió nomenada pel Patronat de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, i que atorgarà ajudes de fins al 50% del preu de la matrícula.

Quinze dies de docència online
D’altra banda, seguint les recomanacions del departament de Salut i de Protecció Civil, i per tal de contribuir en la mesura del possible a reduir desplaçaments que poden provocar un empitjorament de la situació epidemiològica, el Comitè Acadèmic del TecnoCampus ha acordat que durant els propers 15 dies, a comptar des de demà dijous 15/10/2020, totes les activitats lectives es duguin a terme mitjançant el model online. Les úniques excepcions seran les assignatures pràctiques.

 

Deixa un comentari