Publicat el 13/11/2015

El Clúster Audiovisual de Catalunya, el Col·legi d’Enginyers Tècnics i Pèrits de Telecomunicació de Catalunya, l’Ajuntament de Mataró i el TecnoCampus organitzen el proper divendres 20 de novembre el Dia Mundial de la Televisió a Catalunya, en col·laboració amb el Consell de l’Audiovisual de Catalunya, el Col·legi professional de l’audiovisual de Catalunya, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, la Xarxa de Televisions Locals, M1TV, Lavinia, Clack i el diari ARA. Serà la segona edició del TecnoCampus, després de la celebrada l´any passat


El Dia Mundial de la Televisió és una celebració internacional impulsada per l’Assemblea de les Nacions Unides. L’acte que es farà al TecnoCampus vol abordar el mitjà a partir de la visió de diversos actors. Hi participaran periodistes, comunicadors audiovisuals, tècnics, reguladors, productors, gestors de mitjans de comunicació, professors universitaris i polítics, que reflexionaran sobre com és el mitjà avui i quines perspectives té de cara al futur.
Després de la benvinguda de l’alcalde de Mataró, David Bote, i del comitè organitzador, l’acte s’articularà al voltant de tres taules de debat. La primera durà per títol “La televisió que ve: Quines són les tendències” i hi participaran Àlex Martínez (Movistar+), Pere Vila (TVE), Sergi Vicente (BTV) Martí Patxot (CCMA) i Rubén Mayoral (El Terrat); Salvador Alsius, vicepresident del consell de l’Audiovisual de Catalunya, en serà el moderador. La segona taula abordarà la formació, amb el títol “Les universitats produeixen el perfil adequat per a les noves oportunitats de l’audiovisual?”. Comptarà amb la presència de Enric Marín (Universitat Autònoma de Barcelona), Carme Basté (Universitat Ramon Llull), Jordi Balló (Universitat Pompeu Fabra) i Àlex del Olmo (TecnoCampus); en aquets cas, el moderador serà Antoni Esteve, president del Grup Lavinia.
Finalment, en la tercera taula, titulada “La televisió canvia: què en pensen els polítics?”, hi participaran membres dels grups parlamentaris: Sergi Sabrià (Junts pel Sí), David Mejía (Ciutadans), Alícia Romero (PSC), Marta Ribas (Catalunya Sí que es Pot), Santiago Rodríguez (Partit Popular de Catalunya) i Antonio Baños (CUP); el president de Gestmusic, Tinet Rubira, serà el moderador d’aquesta tercera i última taula.


El ponent final de la jornada serà Albert Om, periodista, presentador i director de programes de ràdio i televisió que ha treballat en mitjans com TV3 i RAC1, entre d’altres, i que actualment col·labora en el diari Ara.


La informació completa de l’acte del Dia Mundial de la Televisió de Catalunya així com els formularis d’inscripció per assistir-hi com a públic, estan disponibles al web www.diamundialdelatv.com.

Deixa un comentari