Publicat el 22/02/2016

Conèixer a fons la vida artística del mag badaloní Li-Chang, un personatge clau en el món de la màgia del segle passat a Catalunya.
Això és el que descobriran les persones que vagin al Teatre Principal (carrer de Francesc Layret, 41) aquest dimecres 4 de febrer, a les 19 hores, on es presentarà el documental -Li-Chang, el dimoni groc-, produït pel programa Tria33 i l’Àrea de Culturals de TV3 amb la col·laboració de Lavinia Audiovisual.
L’estrena del documental és un acte inclòs en la programació de la 16a edició del Festival Internacional de Màgia – XVI Memorial Li-Chang de Badalona.
Enric Magoo, director del Festival Internacional de Màgia, serà el presentador de l’acte d’aquest dimecres al Teatre Principal, que comptarà amb les intervencions de Jofre Font, director del programa Tria33, i de Carlota Casas, directora d’aquest documental. Abans d’assistir a l’estrena en exclusiva del documental, Joan Forns, fill del mag Li-Chang, recordarà la figura del seu pare. Tancarà l’acte l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater.

El documental -Li-Chang, el dimoni groc- reuneix al Museu de la Màgia de Barcelona al Màgic Kim, Hausson, Enric Magoo, Sergi Buka i l’il·lusionista amateur Jordi Tanyà amb la intenció de recordar un dels mags catalans més reconeguts internacionalment. 

-Li-Chang, el dimoni groc- s’endinsa en la llegenda del gran mag xinès per recuperar el llegat de Joan Forns i Jordana, badaloní de soca-rel amb múltiples personalitats artístiques que després d’assistir al debut de Fu-Manchú al teatre Apolo de Barcelona l’any 1933 decideix convertir-se en un dels mags orientals més sol·licitats del moment.

Amb motiu del centenari del seu naixement, el documental redescobreix un dels il·lusionistes catalans més emblemàtics i internacionals del segle XX, alhora que fa un viatge en clau d’homenatge per un dels períodes més actius i decisius de la història de l’il·lusionisme a Catalunya

Deixa un comentari