El servei d’acompanyament a l’aigua per a persones amb mobilitat reduïda ofert per l’Ajuntament de Badalona ha efectuat 586 assistències aquest estiu | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 14/09/2012

 El servei d’acompanyament a l’aigua per a persones amb mobilitat reduïda, que ha funcionat a les platges de Badalona entre el 2 de juny i el 2 de setembre, ha efectuat un total de 586 assistències. Els principals usuaris d’aquest servei han estat persones d’edat avançada i persones amb discapacitats físiques i psíquiques. D’aquestes 586 assistències, un total de 265 han estat per oferir ajut als usuaris per accedir a la platja, caminar per la sorra o acompanyar-los a la riba, i  321 han culminat amb l’acompanyament a l’aigua.


El servei d’acompanyament a l’aigua per a persones amb mobilitat reduïda facilita l’accés al mar mitjançant l’ús de cadires amfíbies adaptades que garanteixen el bany amb tota seguretat. Es tracta d’una actuació de l’Ajuntament de Badalona coordinada des de l’Àrea de Govern, l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat i l’Àrea de Serveis Socials i Salut. L’objectiu és que la platja sigui un espai del qual en pugui gaudir tota la ciutadania. El servei ha comptat amb el suport de l’associació Voluntaris Badalona.


A més de persones que han fet servir el servei a títol particular, la major part d’usuaris han procedit de les residències de gent gran Domènech i Muntaner, Can Bosch, Roca i Pi i Parc Serentill; de la residència de disminuïts Batllòria, de la residència Aspasim de Valldoreix, de la residència de disminuïts físics de Badalona i del Centre Can Banús.


El Pla d’usos de la platja ha permès disposar de dos punts que han possibilitat l’aproximació a la platja de les persones amb mobilitat reduïda amb rampes, dutxes i serveis adaptats. Es tracta de la Platja dels Pescadors, a l’alçada del carrer de Mar, i de la Platja del Pont d’en Botifarreta, a l’alçada del carrer de Torrebadal. En cada punt hi havia una cadira amfíbia i el suport de dos professionals de l’empresa ProActiva, responsable del servei.

Deixa un comentari