Publicat el 27/12/2015

El seguici de Mataró és enguany el convidat de les Festes de Santa Eulàlia de Barcelona, que se celebren de l’11 al 14 de febrer. D’aquesta manera Mataró pren el relleu a Manresa que va ser la ciutat convidada aquest 2015 a la Festa Major d’Hivern de la capital catalana. 

Des del dia 1 al 14 de febrer les figures institucionals mataronines seran a la planta baixa del Palau de la Virreina donant la possibilitat a tots els visitants de veure la Família Robafaves i els Nans, l’Àliga, el Drac i el Dragalió, les Diableses i la Momerota i Momeroteta. Les darreres dues figures però no es traslladaran a Barcelona fins al 10 de febrer perquè participen al Carnestoltes mataroní.

El seguici mataroní participarà en dues cercaviles diumenge 14 de febrer. Ja al matí la Família Robafaves amb els Nans i l’Àliga participaran a una cercavila acompanyant els Gegants de Barcelona i l’Àliga de Barcelona. A la tarda, totes les figures mataronines sortiran en cercavila des del Palau de la Virreina fins a la plaça de Sant Jaume on faran els balls propis. En aquest recorregut acompanyaran els Gegants de Barcelona, Jaume I i Violant d´Hongria, i als dos macers que encapçalaran la comitiva.

El seguici barceloní tornarà la visita a Mataró al mes de juliol del 2016 amb els Gegants de Barcelona i els dos macers, Els Gegants del Pi (Mustafà i Elisenda), els Gegants de Santa Maria del mar (Salomon i la Reina Saba), l’Àliga, el Lleó, la Mulassa, el Bou, la Víbria, la Tarasca, els Cavallets Cotoners i el Drac de Ciutat Vella

Deixa un comentari