Publicat el 06/12/2019

La setmana pasada, l’Espai Municipal Can Saleta va acollir la reunió de transferència dels resultats de l’estudi de reputació turística online que es va finalitzar a principis de 2019

La jornada es va acollir en un nou equipament que s’inagurarà en breu a Calella, l’Espai Municipal Can Saleta. I la presentació dels resultats va anar a càrrec de l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, la Cap del Labturisme de la Diputació de Barcelona, Montserrat Giró, i el Soci-Director de la consultora Vivenvial Value, Rafael Gonzalez.

Durant el transcurs de la jornada es varen donar a conèixer els resultats obtinguts de l’estudi de reputació turística de Calella, a través del quals es va posar de manifest l’alineament entre sector-públic i privat per a la millora de l’experiència turística a Calella com una palanca competitiva. Cal destacar la bona valoració dels bars i restaurants de la ciutat, que es situen per sobre de la mitjana de la província de Barcelona. Pel que fa al sector de l’allotjament, en canvi, segons els resultats obtinguts, cal seguir millorant en la seva prestació de serveis per arribar a la mitjana de la província.

En aquesta línia, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, va destacar el treball de millora que el sector empresarial turístic està fent com ho evidencia el fet que la ciutat sigui la única destinació del Maresme que compta amb dos hotels 5*****. Altrament, Candini va posar de manifest l’esperit emprenedor de la localitat com un actiu que ajuda a captar l’atenció d’altres destinacions de Barcelona, Catalunya i l’Estat Espanyol.

Per la seva banda, Montserrat Giró, Cap del Labturisme de la Diputació de Barcelona, va donar a conèixer la trajectòria de la Diba en relació a intel·ligència turística en projectes com ara l’estudi de la reputació turística online de la demarcació de Barcelona. En aquest sentit, va destacar la voluntat de la ciutat de Calella per participar activament en projectes pilot que des de la diputació es duen a terme. Tant és així, que des de la Diputació de Barcelona es va cofinançar en un 50% el cost de l’estudi de reputació turística online de Calella que recull opinions dels turistes sobre la ciutat a les principals plataformes online durant els anys 2017-2018 dut a terme per l’empresa Local Factor.

Per la seva part, Rafael González, soci-director de l’empresa Vivential Value encarregada de donar suport a l’Ajuntament de Calella en la gestió del projecte de destinació de turisme intel·ligent, va destacar el compromís polític i el lideratge d’ambdues administracions per ser capdavanteres en definir models de gestió de turisme intel·ligent. González, va posar de manifest la necessitat de les destinacions per dotar-se d’eines que permetin disposar d’informació sobre les opinions dels turistes per garantir els nivells d’excel·lència en la prestació del serveis de les destinacions als turistes.

Deixa un comentari