El sector de flor i planta estima pèrdues inicials de 9,5 milions al Maresme pel motiu de les gelades | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 09/02/2012

El Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya estima els danys en els cultius de flor i planta ornamental entre els seus associats, tot i que encara ens trobem dins de l’onada de fred siberiana i les gelades nocturnes continuen al Maresme.


La majoria d’assegurances cobreixen la mort total de les plantes per gelades, però no la “mort comercial” dels productes
En les pròximes hores, representants del Mercat i de les principals entitats del sector es reuniran amb responsables del Departament d’Agricultura per traslladar-los un balanç inicial de pèrdues.
Pel moment, l’Associació d’Agricultors Viveristes de Barcelona (AAVB), que agrupa més de cent empreses agràries productores de plantes, estima pèrdues de fins a nou milions i mig d’euros.
Aquesta xifra és provisional i podria augmentar quan hagi passat el fred. Es calcula que vuit milions i mig d’euros correspondrien a plantes cultivades a l’exterior i un milió, a les que es troben dins d’hivernacles no calefactats.
Fins avui, el Maresme ha patit set nits seguides amb temperatures sota zero, que han arribat fins els -10o C, al nord de la comarca. Així, es pot parlar d’afectacions en tots els cultius exteriors de flors i plantes ornamentals, en major o menor mesura.

Deixa un comentari