Publicat el 16/02/2022

L’edició del Carnestoltes d’enguany  presenta algunes modificacions en relació a la programació tradicional a causa del context sanitari

 

 

Tot i que condicionada per algunes restriccions sanitàries arran de la pandèmia, Argentona tornarà a celebrar una nova edició de Carnestoltes, una de les cites més destacades i arrelades del calendari festiu català.

Des de la regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Argentona i la Comissió de Carnestoltes, proposen diverses activitats que arrencaran el divendres 25 de febrer a la nit amb el Correfoc de Carnestoltes, commemoratiu del 30è aniversari dels Diables d’Argentona, amb inici del recorregut des de l’Ajuntament, i a continuació el pregó a càrrec del rei Carnestoltes, des de la plaça Nova, on finalitzarà el correfoc.

Diumenge 27 es proposa un matí amb activitats familiars, que comptaran amb una rua de Carnestoltes, acompanyats pels gegants i nans d’Argentona, amb sortida a les 11 del matí des de la plaça dels Geganters i final a la plaça Nova. I després, ball amb l’espectacle de la companyia de Pep López i Sopars de Duro.

El comiat de la festa arribarà el Dimecres de Cendra, el 2 de març, amb la comitiva fúnebre que, des del Casal de Joves i fins a la plaça de Vendre, acomiadaran fins a l’any vinent el rei Carnestoltes, i l’arribada de la vella Quaresma.

La situació sanitària impedirà organitzar algunes de les activitats de caire més popular i habituals del Carnestoltes, com és el cas del concurs de truites i la sardinada.

A continuació podeu consultar la programació en detall de la festa de Carnestoltes d’Argentona 2022.

PROGRAMACIÓ D’ACTES

El Carnaval
Les festes de Carnaval a casa nostra, també conegudes per Carnestoltes o Darrers Dies, se celebren de Dijous Gras a Dimecres de Cendra, sempre en lluna nova.
S’estructuren al voltant d’una seqüència ritual que inclou l’arribada, el regnat, la mort i l’enterrament a la població d’un personatge anomenat Carnestoltes. El Carnaval és una setmana que es caracteritza per ser un moment de transgressions desenfrenades, per la sàtira política, pels enfrontaments festius, per les desfilades de comparses i rues plenes de gent disfressada, per les mascarades i per tota mena d’altres inversions dels papers socials, moments de revolta controlada en què el món es posa momentàniament de cap per avall.
Uns dies plens d’excessos carnals i gastronòmics previs a l’arribada de la meditació i els dejunis propis de la Quaresma.

Redacció
Imatge i font: Ajuntament d’Argentona

Deixa un comentari