Publicat el 24/11/2014

Les obres del futur canal del port de Badalona començaran a principis de 2015, després de 20 anys d’espera. L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha presentat el projecte de construcció del canal. Està previst que els primer moviments de terres comencin a finals del proper mes de gener i que el canal estigui acabat durant el 2017. El cost total, sense comptar la construcció del viaducte del tren, serà de 4.300.000 euros.
Entre la plaça del president Tarradellas, ubicada just davant del Palau Municipal d’Esports, i el port de Badalona s’hi ubicarà el futur gran eix vertebrador de la ciutat.
A la part de muntanya d’aquest espai s’hi ubica el parc del Gorg, una àmplia zona de passeig que va des de l’avinguda del Marquès de Mont-roig fins al carrer del Progrés. Serà a partir d’aquest carrer que començarà el canal i arribarà fins al port.
El futur canal serà navegable i tindrà 360 metres de longitud i 32 metres d’ample, que augmentarà fins a connectar amb la dàrsena principal del port. L’aigua del canal es renovarà permanentment, ja que hi haurà un sistema que impulsarà l’aigua, degudament sanejada, des del final del canal fins al mar mitjançant una canonada soterrada.
El projecte preveu la urbanització d’una superfície total de 14.000 metres quadrats, que inclou la zona enjardinada de la capçalera del canal on hi haurà una àmplia làmina d’aigua. Es disposaran i prioritzaran amplis passejos per a vianants que connectaran el parc del Gorg amb el port. A cada costat del canal hi haurà habitatges. De fet, després de molts anys, en aquests moments hi ha quatre promocions d’habitatges que ja s’estan comercialitzant. El trànsit de vehicles es farà en dos carrils situats un a cada banda del canal i on només es podrà circular a poca velocitat. En la redacció del projecte constructiu s’han seguit els criteris d’accessibilitat en els itineraris de vianants, els paviments i les rampes.
L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, s’ha mostrat “molt satisfet perquè finalment es pot desbloquejar un tema que feia més de 20 anys que estava paralitzat”. “La construcció del canal és un element fonamental per al desenvolupament del barri del Gorg i de la façana marítima, i aquest element constituirà una nova centralitat a la ciutat”.

Deixa un comentari