El proper diumenge 7 d’agost, hi haurà una neteja del fons marí a la platja de les Dunes a Santa Susanna. | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 05/08/2011

 Serà la quarta vegada que s´efectua aquesta neteja. L´any passat, a Santa Susanna, hi va haver 46 voluntaris i es varen extreure 85 Kg. de brossa. Es va extreure molt de material atès que les condicions de visibilitat eren molt bones i hi havia un gran nombre de participants. Cal destacar que per primera vegada vàrem tenir la col•laboració d’apneistes (a pulmó lliure) que van extreure també força material. Entre d´altres objectes, es va treure: un monitor d’ordinador, ferros, tubs de PVC i plàstic, planxes de fibra, una ombrel•la de platja, una llanta de moto, un rem, restes de cordes emplomades de xarxes, ampolles de vidre i de plàstic, llaunes, ploms de pescar, restes de xarxa i de fil de pescar, etc.
Es van observar al fons del mar unes restes de morts (peces de formigó amb ànima de ferro de gran pes) molt colonitzades perquè feia molt de temps que eren a l’aigua. Es va veure que havien creat i estaven consolidant un nou ecosistema biològic: s’hi veien diversos animals com ara anemones, garotes i crancs. També hi havia molts alevins de diverses espècies i ous de sípia en molt bon estat. Això mostra que el fons marí ha millorat i que els peixos s’estan reproduint.
La primera finalitat de les neteges del fons marí és eliminar la brossa que s´hi ha abocat i no s´ha integrat en el medi, o també allò que ha estat colonitzat, però és perjudicial. La segona finalitat és conscienciar la població perquè no llenci brossa a les rieres, ni als rius, ni al mar.
Si algú vol participar com a voluntari amb VAMMA, pot consultar la pàgina Web
www.vamma.org on trobarà tota la informació d´aquesta entitat, així com les activitats i accions portades a terme en els últims anys.


Dades de la propera immersió:
Lloc: Santa Susanna, platja de les Dunes (molt a prop de la base nàutica)
Hora: 9:30 h
A les 10.00h hi haurà un explicació sobre l´objectiu de la neteja i les mesures de seguretat.
A Les 10.30h, entrada a l´aigua per portar a terme la neteja del fons marí.
Durada de la immersió: 45 minuts.
Necessari portar:
• Equip immersió (excepte ampolla, que es pot utilitzar de manera gratuïta, reservant-la prèviament).
• Titulació de busseig esportiu o professional
• Llicència federativa o assegurança en vigor
• GANES!! I si pots, porta un company
www.vamma.org

Deixa un comentari