El projecte educatiu de l’Aula de Meteorologia de Badalona es presenta a un Congrés internacional de meteorologia a Berlín | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 06/09/2011

Un grup de científics destaquen la singularitat de l’estació meteorològica de Ca l’Arnús i el potencial que té com aprofitament pedagògic.  Des de dilluns, 12 de setembre, fins divendres, dia 16, es celebrarà a Berlín l’XI edició del congrés de l’European Meteorological Society, el punt de trobada més important dels investigadors en ciències atmosfèriques d’arreu del món.


En l’edició del 2010 es van reunir gairebé set-cents investigadors del clima i la meteorologia on, amb més de tres-centes ponències, es van donar a conèixer les línies de recerca en tot allò relacionat amb la meteorologia i el clima.


Enguany, en el bloc dedicat a aspectes relacionats amb l’educació de la meteorologia, Badalona hi serà present a través d’una ponència dels professors Jordi Mazon i Marcel Costa, del Departament de física aplicada de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). En concret, la comunicació oral tractarà sobre el projecte d’educació i divulgació de la meteorologia que l’Ajuntament de Badalona vol impulsar, amb la col·laboració de la UPC, al voltant de la torre del rellotge de Ca l’Arnús. El títol de la ponència és The educational project of the classroom of meteorology in Badalona (Spain): from the restoration of an historical and European scientific heritage to the popularization and education in atmospheric science (El projecte educacional de l’aula de la meteorologia a Badalona: de la restauració d’un històric patrimoni científic a la divulgació i educació en ciències atmosfèriques).


La regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sònia Egea, ha destacat que “és una bona notícia que aquest projecte educatiu que es vol portar endavant es doni a conèixer a la comunitat científica europea i que Badalona es conegui com un lloc de referència en temes meteorològics”. Ha afegit a més que “la torre del rellotge de Ca l’Arnús és un petit tresor que tenim a Badalona i que es va inspirar per poder muntar aquests tallers de meteorologia amb la ciutadania que de moment hem fet a mode de prova pilot i que volem impulsar”.

Deixa un comentari