Publicat el 23/03/2016

El Programa de Microdonacions de Caprabo amb els bancs d’aliments ha donat al 2015 la quantitat d’aliments necessària per a 642 famílies en un any. El Programa de Microdonacions, que Caprabo va posar en marxa el 2011, persegueix aconseguir el màxim aprofitament de petites quantitats d’aliments que es retiren de les botigues perquè deixen de ser aptes per a la venda per diversos motius (trencaments, dates de caducitat properes, per exemple) però que són aptes per al consum. 

L’any passat, el Programa va ser distingit amb el Family Friendly 2015 atorgat de l’Associació de Famílies Nombroses de Madrid, com a reconeixement a la seva tasca social. 

Més de 250 entitats implicades 
El programa, iniciat a Barcelona amb la Fundació Banc dels Aliments, implica tots els supermercats Caprabo i a més de 250 entitats socials que formen part de la xarxa d’entitats registrades i col·laboradores dels Bancs d’Aliments. 

És un programa integral de col·laboració pensat, desenvolupat i implementat de forma conjunta, aportant l’experiència en distribució de Caprabo i la xarxa social local dels Bancs d’ Aliments. La iniciativa suposa una important tasca de coordinació entre els diferents Bancs d’Aliments, les entitats benèfiques i Caprabo. 

Una metodologia pròpia 
El projecte pren importància perquè aconsegueix l’aprofitament dels aliments amb un sistema d’entrega ràpid i garantit. Les entitats benèfiques dels Bancs d’Aliments recullen els aliments en el mateix supermercat, per tant, no és necessari enviar-los al magatzem central dels Bancs. D’aquesta manera, es redueix el temps d’entrega i es facilita el seu consum immediat. Aquest sistema de treball permet, a més d’aprofitar els aliments, reduir els residus, fet que suposa una gestió més responsable dels aliments. La iniciativa crea una cadena de solidaritat alimentària establint un pont entre els aliments, les necessitats socials i la distribució dels productes a petita escala. 

Deixa un comentari