Publicat el 13/07/2021

L’Ajuntament de Mataró, des de les regidories de Joventut i Promoció Econòmica (projecte europeu Social Neet), organitza una nova edició del curs “Arrelem”

Aquesta formació està dirigida a joves que no tenen accés a d’altres recursos formatius i ocupacionals i que es troben en situació de vulnerabilitat social. Es tracta d’una formació professionalitzadora en el sector agroecològic adreçada a joves de 18 a 29 anys residents a Mataró i que no hagin tingut accés a d’altres recursos formatius o ocupacionals, i que es durà a terme del 20 de setembre al 3 de desembre de 2021. Posteriorment a la formació, entre els mesos de desembre i gener, tindran lloc estades pràctiques en empreses del sector agrícola.
Amb aquesta formació les persones participants desenvoluparan les competències bàsiques, instrumentals i laborals, amb l’objectiu de millorar la seva ocupabilitat i contribuir a la seva inclusió social i inserció laboral.

El curs, tindrà una part teòrica i una part pràctica que es desenvoluparà a la zona agrícola de les Cinc Sènies. Inclourà, a banda de formació professionalitzadora del sector agroecològic, formació per a millorar les competències lingüístiques en català, digitals i transversals. En el marc de la formació també es duran a terme diferents tallers específics, entre els quals un sobre l’economia social i solidària.
En aquesta segona edició s’incrementaran les hores de formació que passen de 120 a 210 h i es faran estades en empreses cooperatives del sector agrícola del Maresme, amb l’objectiu que posin en pràctica els coneixements adquirits i visquin en primera persona què significa treballar en una cooperativa.

Per tal de tramitar la preinscrició al curs es pot fer a través del formulari en línia o de forma presencial a l’Oficina Jove del Maresme – Sidral amb cita prèvia (93 798 96 49).
Les places estan limitades a un màxim de 20 persones. L’Ajuntament de Mataró durà a terme un procés de selecció entre totes les candidatures.

 

 

Deixa un comentari