Publicat el 26/02/2016

La Biblioteca Ferrer i Guàrdia torna a  implicar-se amb la iniciativa de Biblioteques amb DO. Enguany se celebra la quarta edició amb la participació d’un total de 49 biblioteques públiques d’11 DO de Catalunya.

La proposta té per objectiu acostar la cultura del vi amb la literatura, la música, la poesia, els contes, la gastronomia i les diverses manifestacions i llenguatges culturals a través d’una àmplia proposta de serveis d’informació i d’activitats per a tots els públics. Un programa variat i de qualitat que es desenvolupa de gener a desembre, i que cada mes està dedicat a una DO.

La DO Alella, protagonista al març
El mes de març el protagonisme se centra en la Denominació d’Origen Alella. A més de la Biblioteca Ferrer i Guàrdia d’Alella, enguany s’han sumat al projecte les biblioteques públiques de set municipis més de la DO: Martorelles, Tiana, El Masnou, Sant Fost de Campsentelles, Vilanova del Vallès, Cabrils i Llinars del Vallès.

PROGRAMA DE BIBLIOTEQUES AMB DO A LA BIBLIOTECA FERRER I GUÀRDIA

Dissabte 5 de març, a les 11h
Taps i oficis. Taller familiar, els taps de suro es transformaran en personatges representatius d’un ofici o d’una professió. A càrrec de l’artista alellenca Núria Campmajó. Per a nens/es de 6 a 13 anys; cal inscripció.

Dijous 10 de març, a les 20h
Imma Monsó, convidada al Club de lectura,  ens comentarà la seva novel·la No se sap mai. Sessió oberta a tothom i conversar amb l’escriptora. Conducció de Tònia Minguet i Toni Tomàs.

Dimarts 15 de març, a les 17:30h
Hora del conte, Cesc i la bruixa fil·loxera a càrrec de Sandra Rossi. En Cesc, pagès, estimava la terra i la terra l’estimava a ell, per això les seves vinyes eren tan belles. Per contra, la bruixa Fil·loxera detestava l’alegria per sobre de tot en aquest món.

Dimecres 16 de març, a les 20h
Conversa – Els oficis del vi
Francesc Ferré, enòleg del celler Frisach de la DO Terra Alta i Oriol Artigas, viticultor i professor d’enologia a Alella. La varietat de garnatxa blanca i la varietat de pansa blanca també ens acompanyaran en la conversa dels dos convidats, tot oferint un tast. Conducció d’Òscar Pallarès.

Divendres 18 de març, a les 12h
Gotim de contes – Espectacle per adults
Un sopar exquisit amb un convidat impossible. Una princesa presumida, un savi, un rei i raïm del millor per fer el vi més bo. Estirem el fil del vi, del seu aroma, del seu sabor, de les seves històries, de les seves fantasies. Contes inclusius i adaptats per a persones amb pluridiscapacitat.
A càrrec de la narradora Elisabeth Ulibarri

Dimecres 30 de març, a les 19:30h
Literatures amb sentits: Albert Forns i Anna Ballbona. Dos nous talents literaris que comparteixen generació. I són el guanyador i la finalista del primer premi Anagrama de novel·la en català, que arriba a les llibreries aquest mes de març. Albert Forns ens parlarà de ‘Jambalaia’ i Anna Ballbona de ‘Joyce i les gallines’. Frescor literària.
Parlarem de les seves novel·les tot tastant el rosat merlot del celler Roura, de la Denominació d’Origen Alella. Direcció i conducció: Montserrat Serra, periodista

Dijous 31 de març, a les 19h
Tast narrat: Les veremadores de Lola Anglada i el paisatge de la DO Alella
A través de l’obra de la il·lustradora Lola Anglada descobrirem la seva vida i el seu paisatge, que és el de Tiana, que és el de la Denominació d’Origen Alella. Ho farem tot tastant els vins de Joaquim Batlle, amb uns tastets de la cuina del restaurant 1789 d’Alella.
Proposta de Montserrat Serra, periodista. Lectura de textos per l’actor Mark Ullod.
Lloc: Restaurant 1789. Preu tiquet tast: 6€ (Places limitades. Cal inscripció prèvia a la Biblioteca d’Alella)
Col·labora: Celler Joaquim Batlle

Deixa un comentari