El president Mas inaugura el CATT Gremi a Badalona i diu que s´ha d´apostar pels oficis | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 07/03/2012

El passat dimarts, el President Mas va inaugurar el CATT Gremi, el Centre d´Aprenentatge per la Transferència Tecnològica a Badalona, d´AEMIFESA, promogut per el Gremi d´Instal·ladors del Barcelonès Nord i Baix Maresme.
Al acte també varen assistir el alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol i el president d´AEMIFESA Ambròs Martinez Oliver, entre d´altres autoritats. Durant l’acte d’inauguració del Centre el president de AEMIFESA, Ambròs Martínez Oliver  va manifestar que “ara es el moment en el que la formació es la clau si volem ser competitius”, el alcalde de Badalona va denominar el projecte d´espectacular i que contribueix a convertir a Badalona en un gran referent per la formació, el president de la Generalitat va  agrair al Gremi d’Instal·ladors el missatge que donen que, “en moments difícils, hi ha gent que en lloc d’arronsar-se el que fa és mirar i anar”. El cap del Govern va explicar que en la situació actual “hi ha variables que no depenen de nosaltres” però n’hi ha que sí, com “preparar-nos bé per quan hi hagi el procés de recuperació de l’activitat econòmica”, i ha assegurat que el Gremi d’Instal·ladors ho està fent.
El cap del Govern també ha destacat la importància de recuperar el valor de l’ofici. Ha dit que aquest és un tema “clau” en l’actualitat i que “hem de fer una aposta amb rigor i empenta per tornar a ser un país de gent d’ofici”. Artur Mas ha remarcat la feina del CATT Gremi en aquesta línia com a centre de formació en un ofici, amb la col·laboració de les empreses, com fan el països més desenvolupats d´Europa, amb índex d´atur molt baixos, que tenen industria i a més a més industria exportadora  a tot el mon, aquest països,  ha ressaltat el president, “han fet dels oficis la seva màxima prioritat, això es una oportunitat que ens dona ara el CATT Gremi”.
AEMIFESA
disposa d’un nou centre de 3.700m2 situat a l’avinguda de la Comunitat Europea, 34 Parc Comercial Montigalà – 08917 Badalona, repartit en tres plantes, amb 8 aules i 5 tallers destinats a la formació, equipats amb alta tecnologia per al reciclatge de l´Instal•lador elèctric, telecomunicacions, frigorista, calefacció, gas, energies renovables i domòtica, dirigida a persones en formació continua, en situació d’ atur i joves estudiants a la ESO i en FP, en carreres d’ enginyeria Industrial, de telecomunicacions així com en temes d’ eficiència i estalvi energètic.
CATT Gremi és un centre de transferència tecnològica dirigida als professionals en actiu del sector, per al seu reciclatge permanent en camps com l´energètic, renovables o en les telecomunicacions, a través de jornades tècniques i seminaris, amb el suport de diferents Institucions com IDAE, ICAEN, així com amb partners i fabricants que realitzen I+D. És pioner en el Barcelonès Nord i Baix Maresme en la implantació d´estacions d´energia renovable per a la càrrega de vehicles elèctrics (fins a sis motos i dos cotxes). També disposa d´un dipòsit de càrrega de propà per a vehicles a gas. En aquestes estacions es realitzaran pràctiques per a la seva instal·lació.

Deixa un comentari