Publicat el 06/07/2018

Miquel Àngel Martínez, fins ara president del Consell Comarcal del Maresme, reconeix que va fer un arranjament al jardí de casa amb “dotze maons” de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt que “s’havien de llençar”

Va dimitir el passat 2 de juliol després que el PDeCAT li hagués demanat que s’apartés per l’afer de les obres particulars que va fer a casa seva amb material de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt, d’on es mantindrà com a alcalde.

Martínez explica que un operari municipal va fer un arranjament al seu jardí particular però “fora del seu horari laboral”. Tot i això, admet que el treballador va utilitzar, sense el seu consentiment, “dotze maons” sobrants d’una obra pública que “s’havien de llençar”. Assegura que l’error va ser no haver ordenat la retirada dels maons un cop va conèixer els fets, que ara han transcendit a la llum pública a través de la gravació d’una conversa entre tots dos. Martínez recorda que els fets es remunten al 2011 i assegura que la gravació que el delata forma part d’una “conxorxa” orquestrada per algú del seu entorn.

Miquel Àngel Martínez va donar per primer cop explicacions sobre la gravació en la que es desprèn que va aprofitar recursos públics per fer treballs al jardí de casa seva. I el que va començar volent ser una bona obra se li ha acabat girant en contra al president del CCM.

Martínez va explicar que va donar feina a un treballador de l’Ajuntament fora del seu horari laboral al consistori perquè pogués guanyar-se un sobresou just quan estaria travessant un mal moment econòmic i personal. L’alcalde no va poder garantir que les feines sempre es fessin fora de les hores de feina a l’Ajuntament però insisteix que aquest és l’acord que tenia amb ell.

Sobre l’ús de material de l’Ajuntament, Martínez va detallar que es tractaria de només dotze maons que l’operari hauria aprofitat sense consentiment de l’alcalde i que, en tot cas, es tractaria de material sobrant d’una obra pública que estava previst llençar. Quan es va assabentar, explica, es va “enfadar molt” però no li va donar importància.

Ara, un cop han transcendit els fets reconeix que el seu error va ser no demanar que es retiressin aquests maons de casa seva. Tot i això, assegura que el seu cas no té res a veure amb la corrupció o la malversació de fons i apunta a una “conxorxa” contra la seva persona com a desencadenant de la polèmica.

Amb tot, Martínez entén que el partit li hagi demanat la dimissió del Consell Comarcal del Maresme perquè aquest és un càrrec “polític” que depèn de la confiança o no del partit. Per contra, ha decidit mantenir-se com a alcalde de Sant Vicenç de Montalt on, assegura, manté intacta la confiança dels veïns.

L’alcalde santvicentí assegura que centrarà els seus esforços en “reconstruir l’honorabilitat” i en fer que tots els fets surtin a la llum per poder demostrar que algú del seu propi “entorn” li ha volgut fer mal políticament. Martínez sospita que algú del seu propi grup municipal o de la militància del partit hagin pogut maniobrar per preparar la gravació de la conversa.

ACN Mataró

 

Deixa un comentari