Publicat el 14/12/2020

La pandèmia impedeix celebrar la tradicional festa del càncer infantil al Parc de la Ciutadella, però -el càncer infantil no s’atura-

Degut a la situació actual, la gran festa d’aniversari que estava prevista pel diumenge 13 de desembre al Passeig Lluís Companys, escenari especial per aquest 20è aniversari, no es podrà dur a terme tal com l’AFANOC tenia previst, però s’espera poder traslladar-la a la primavera.
Tot i així, es realitzaran accions en diferit a les xarxes per mantenir la presència i continuar llençant el missatge de suport a les famílies i demanant a tothom que no deixi de posar-se la gorra.

Nens i nenes allotjats a La casa dels Xuklis llencen un Manifest  
Per primera vegada, els nens i nenes de La Casa dels Xuklis, que normalment no poden assistir a la festa degut a que estan en tractament,  llencen el tradicional Manifest d’AFANOC en format vídeo per demanar a tothom que es posi la gorra.
La presidenta de l’entitat, Maite Montañés Blanco i Quique Bassat, metge pediatra, epidemiòleg i membre de la junta de l’AFANOC, emeten també un comunicat a la ciutadania demanant aquest suport.
Vídeos:
Els nens i nenes de La Casa dels Xuklis us necessiten!:
https://www.youtube.com/watch?v=jfHiHC-2mOk&feature=youtu.be
Comunicat de Maite Montañés, Presidenta de l’AFANOC:
https://www.youtube.com/watch?v=G_g6m-uen4A&feature=youtu.be
– Quique Bassat, metge pediatra i epidemiòleg, i membre de la Junta de l’AFANOC:
https://www.youtube.com/watch?v=iK_O9Skmbnk&feature=youtu.be

Les campanyes de la gorra suposen a l’AFANOC un 50% d’entrada del recursos que es destinen a les famílies i en els últims 20 anys:

  • La campanya ha distribuït prop d’un milió de gorres, en tot el territori.
  • S’han realitzat 75 festes i han participat 14 localitats.
  • Les campanyes han comptat amb més de 6000 voluntaris i voluntàries.
  • Les gorres han permès donar servei a 19.000 famílies traduït en 78.400 beneficiaris.

El càncer infantil és una malaltia que segueix afectant moltes famílies
Un dels efectes secundaris dels tractaments és la pèrdua del cabell. Per això els nens i nenes es cobreixen el cap amb una gorra . El dia que ens posem la gorra som iguals als ulls dels infants i adolescents amb càncer
Per això, més que mai, l’AFANOC necessita continuar treballant i mostrar aquesta realitat a través del Posa’t la gorra!, ja que desafortunadament, ni s’atura, ni desapareix. Tant de bo! Però ben al contrari, la malaltia continua generant por i incertesa moltes famílies que necessiten l’acompanyament i el suport que l’AFANOC els proporciona de manera gratuïta.

 

 

 

 

 

Deixa un comentari