Publicat el 04/07/2022

Enguany Catalunya ha aconseguit 23 distincions i se situa al capdavant d’aquesta classificació a l’Estat

 

 

L’acte d’entrega dels guardons s’ha celebrat aquest dilluns al port de Badalona i ha comptat amb la presència de l’alcalde Rubén Guijarro i el president de Ports de Catalunya, Isidre Gavín

El port de Badalona és un dels 23 ports esportius de Catalunya guardonat amb la Bandera Blava 2022, una distinció reconeguda en l’àmbit internacional que valora i premia la gestió ambiental i la seguretat, les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental que fan els gestors i els concessionaris de les instal·lacions guardonades.
El distintiu Bandera Blava l’atorga un tribunal internacional de la FEE (Fundació d’Educació Ambiental), amb la col·laboració de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac), que gestiona la campanya a l’Estat.

L’acte de les Banderes Blaves 2022 s’ha celebrat a la sala Cristall de l’Hotel Marina Badalona, situat al port de Badalona.
El lliurament dels guardons ha estat a càrrec de l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro; el secretari de Territori i Mobilitat i president de Ports de la Generalitat, Isidre Gavín; el sisè tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit de Govern i Seguretat Ciutadana, Christian Carneado; la regidora de l’Àrea de Medi Ambient i Solidaritat, Rosa Trenado; i el president de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac), José Palacios. El gerent de Marina Badalona, Imanol Sanz, ha estat l’encarregat de recollir el guardó obtingut pel port de la ciutat.

Durant l’acte, l’alcalde Rubén Guijarro ha remarcat “la importància del distintiu Bandera Blava, ja que es basa en uns criteris exigents i premia a aquelles instal·lacions que s’adapten a les polítiques ambientals i les conductes ètiques que han de marcar el futur”. Guijarro ha destacat que “el port de Badalona està treballant en aquesta línia des de fa temps i, a més, està desenvolupant una tasca de dinamització de la ciutat molt important per tal d’integrar i apropar la instal·lació portuària i les seves activitats a tots els barris i ciutadans de Badalona”.

Gestió ambiental i qualitat de servei excel·lents
El sistema portuari català va endegar fa uns anys l’ambientalització dels ports i aquestes Banderes Blaves en són els resultats. Actualment, la major part dels ports catalans estan certificats amb l’ISO 14001 i l’EMAS, sistemes de gestió ambiental que van lligats a una política ambiental i una elaboració de procediments per portar-ho a terme. Així mateix, els ports esportius  disposen d’un codi de conducta ambiental per als seus usuaris i d’un sistema de gestió ambiental per al consum de recursos energètics, tractament i recollida de residus, seguretat, entres d’altres. Una gestió ambiental i una qualitat de serveis  excel·lents que els permet participar en el guardó Banderes Blaves.

Les candidatures de les Banderes Blaves les preparen els mateixos responsables dels ports esportius voluntàriament, i les adrecen a l’Adeac. Posteriorment, es reuneix el Jurat Estatal del qual en formen part representants de les administracions portuàries autonòmiques dels ports que han presentat candidatura i dels ministeris, així com experts d’universitats, entre d’altres. Les candidatures que passen aquesta fase s’envien al Jurat Internacional que decideix quins ports obtindran Bandera Blava.

Una Bandera Blava més
Aquest any, el jurat internacional Bandera Blava 2022 ha distingit 23 ports esportius catalans, un més que l’any anterior. Així, dels 103 ports guardonats a tot l’Estat, Catalunya ha obtingut el 22% de Banderes Blaves. Per demarcacions aquests ports es distribueixen en: 9 ports a Girona, 8 a Barcelona, 4 a Tarragona i 2 a les Terres de l’Ebre.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Badalona

 

Deixa un comentari