El Port de Badalona acull el diumenge 29, la II cursa de 5 quilòmetres com a prèvia a la cursa popular del maig | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 27/04/2012

S’han inscrit unes 1.350 persones entre les tres categories:  la gran (adults) i la mitjana (nascuts del 1999 al 2002) i la mini (del 2003 a 2006), que transcorreran, les dues darreres, íntegrament pel recinte portuari.
La Unió Gimnàstica Esportiva (UGE) de Badalona, amb la col.laboració de Marina Badalona i l’Àrea d’Educació, Esports i Joventut de l’Ajuntament, entre altres, ha organitzat per segona vegada, amb un important èxit de convocatòria –van 1.338 inscripcions- , “Els V de Badalona”, una cursa atlètica amb un circuit innovador a la ciutat, el recinte portuari per a les categories mitjana i mini, i el port i diversos carrers de la façana marítima per al circuit dels cinc quilòmetres. Aquesta cursa es consolida arran de la demanda dels grups d’entrenament que la UGE va organitzar fa dos anys per ajudar atlèticament a totes les persones que es volien preparar de cara a la Cursa Popular Ciutat de Badalona, la cita clàssica de les festes de maig fixada, enguany,  per al diumenge 13 de maig. Moltes d’aquelles persones dubtaven de la seva capacitat de finalitzar amb èxit una cursa de deu quilòmetres i d’aquesta manera, amb un assaig de cinc quilòmetres,  s’organitza aquesta prova prèvia, perquè els participants generin confiança i com a una cita més per promoure l’esport de manera lúdica i familiar.
Als <> s’han inscrit 1.338 persones distribuïdes per edat. Així, a les  10.00 hores està previst l’inici de la cursa principal, la de de cinc quilòmetres, que té el punt de sortida i d’arribada (com la resta) en el Moll de Capitania i que recorre part de la façana marítima.
A les 11.00 hores se celebrarà la carrera “mini” de 350 metres de recorregut i que transcorrerà íntegrament a dins del recinte portuari, en el Moll de Capitania.
És per a nens i nenes nascuts entre el 2003 i l’any 2006 (es faran quatre grups, per gènere i edat).
Finalment, a les 11.30 hores tindrà lloc la cursa mitjana, de 1.600 metres, i que també transcorrerà de manera íntegra pel recinte portuari. En aquest cas,  les persones nascudes entre el 1999 i el 2002 correran pels diferents molls, amb entrada i sortida també en el Moll de Capitania i també organitzats en quatre grups (per gènere i any de naixement).
Per educar en l’esport, s’ha convocat a les 9.15 hores en el recinte portuari un servei d’escalfament per ensenyar les pautes que s’han de seguir per minimitzar els riscos de lesions. Ja es va fer una convocatòria prèvia d’aquest estil per conèixer el recorregut la setmana passada. El lliurament de premis es farà a les 12.15 hores en l’esplanada del Moll de Ribera, un dels eixos de l’activitat. Hi ha medalles per als cinc primers classificats de cada categoria i sexe i una medalla de participació per a tots els corredors de la categoria mini i mitjana. A més de la bossa promocional que dóna dret la inscripció.
Aquesta edició incorpora tres novetats a destacar. La primera,  el fet de donar cobertura a cent inscripcions per part de persones desocupades, per evitar que el fet de no estar actius impedeixi participar en la cursa. La segona, també adaptada a la conjuntura de crisi econòmica, la crida a lliurar aliments en el moment de recollir el dorsal de la competició. També es pot fer aquest gest solidari el mateix dia de la cursa per part de qualsevol persona interessada.
 En el port hi haurà un punt de recollida d’aliments (un quilo de llegums, conserves, llet, oli, pasta…), que se sumarà al lliurat en el moment de recollir els dorsals i es donarà al Banc d’Aliments.
Finalment, perquè tampoc el fet familiar impedeixi córrer, s’instal•larà el servei de guarderia durant tot el matí, a un preu simbòlic de 2 euros per infant que faci les activitats a càrrec del Micaquer (tallers i inflables).
Des de Marina de Badalona es recomana accedir al recinte portuari fent servir el transport  públic (hi ha un autobús, el BD7 amb dues parades en el recinte), a través d’un passeig  o també en bicicleta.  També informa que a causa de la cursa hi haurà algun tall intermitent del trànsit mentre se celebri la carrera de la categoria gran –que comença a les 10.00 hores– i la mitjana –que ho fa a les 11.30 hores–. També volem demanar disculpes per les molèsties puntuals en l’accés fluït  al port que aquest esdeveniment esportiu i lúdic pugui ocasionar
.

Deixa un comentari