El port acull aquest diumenge 3 d’abril una nova cursa atlètica de 5 quilòmetres organitzada per la Unió Gimnàstica Esportiva de Badalona | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 31/03/2011

En aquesta primera edició d’una cursa vora el mar s’han inscrit més de 850 persones entre les tres categories: adults, mitjana i mini


La Unió Gimnàstica Esportiva (UGE) de Badalona ha organitzat per primera vegada, amb un important èxit de convocatòria, “Els V de Badalona”, una cursa atlètica amb un circuit innovador a la ciutat: el recinte portuari per a les categories mitjana i mini; i el port i diversos carrers de la façana marítima per al circuit per a adults de cinc quilòmetres.


• A les 10 hores, està previst l’inici de la cursa principal, la de de cinc quilòmetres, que té el punt de sortida i d’arribada (com la resta) en el Moll de Capitania i que recorre part de la façana marítima.


• A les 11 hores, se celebrarà la carrera “mini” de 350 metres de recorregut i que transcorrerà íntegrament a dins del recinte portuari, en el Moll de Capitania. És per a nens i nenes nascuts entre el 2002 i l’any 2005 (es faran quatre grups, per gènere i edat).


• A les 11.30 hores, tindrà lloc la cursa mitjana, de 1.600 metres, i que també transcorrerà de manera íntegra pel recinte portuari. En aquest cas, les persones nascudes entre el 1998 i el 2001 correran pels diferents molls, amb entrada i sortida també en el Moll de Capitania i també organitzats en quatre grups (per gènere i any de naixement).


Per educar en l’esport, s’ha convocat a les 9.15 hores en el recinte portuari un servei d’escalfament per ensenyar les pautes que s’han de seguir per minimitzar els riscos de lesions.


El mateix dia de la cursa s’accepten inscripcions fins a les 10 hores del matí –es demana que qui tingui interès per participar-hi, no esgoti aquest horari i es presenti al  Moll de Capitania amb més temps de marge-  o fins a exhaurir els dorsals, que estan fixats en mil participants (200 per a la categoria mini, 200 més per a mitjana i 600 per a la popular).


El lliurament de premis es farà a les 13 hores en la plaça que hi ha davant de l’Edifici de Capitania. Hi ha medalles per als cinc primers classificats de cada categoria i sexe i una medalla de participació per a tots els corredors de la categoria mini i mitjana. A més de la bossa promocional que dóna dret la inscripció.


Des de Marina de Badalona es recomana accedir al recinte portuari fent servir el transport públic (hi ha un autobús, el BD7 amb dues parades en el recinte), a través d’un passeig o també en bicicleta. També informa que a causa de la cursa hi haurà algun tall intermitent del trànsit mentre se celebri la carrera de la categoria popular – que comença a les 10 hores- i la mitjana –que ho fa a les 11.30 hores- . Només demanar disculpes per les molèsties puntuals en l’accés fluït al port que aquest esdeveniment esportiu i lúdic pot ocasionar.

Deixa un comentari