Publicat el 04/05/2020

Els petits comerços, com les perruqueries, les llibreries o les ferreteries de menys de 400 metres quadrats podran reprendre l’activitat, però sempre i quan compleixin unes condicions d’obertura i d’higiene

Aquest dilluns 4 de maig comença la fase 0 de desconfinament pel coronavirus i per tant aquesta setmana ja poden reobrir al públic determinats establiments comercials i de serveis d’Alella que havien aturat l’activitat comercial a causa de l’estat d’alarma per la Covid-19.

Així, els petits comerços, com les perruqueries, les llibreries o les ferreteries de menys de 400 metres quadrats podran reprendre l’activitat, però sempre i quan compleixin unes condicions d’obertura i d’higiene. És a dir, hauran de donar atenció al públic amb cita prèvia, atendre un únic client per treballador, prioritzar l’accés a les persones majors de 65 anys  i, sobretot, extremar les mesures d’higiene, tant per al personal que hi treballi com per a la clientela.
En aquesta primera etapa cap a l’anomenada ‘nova normalitat’ iniciada aquest dilluns, també poden obrir els bars i restaurants però només per oferir menjar per emportar.  Com en el cas del petit comerç, aquests establiments també hauran de complir unes mesures de seguretat i higiene, tant per als seus treballadors com a per als seus clients.

L’Ajuntament d’Alella ja ha contactat amb els establiments comercials i de serveis de la localitat per informar-los de les noves condicions d’aquesta primera fase cap al desconfinament. Està previst que aquest mateix dilluns personal municipal lliuri a aquests comerços un resum de la normativa aprovada pel govern espanyol, així com mascaretes i pantalles protectores.  El consistori està pendent de rebre una comanda de gel hidroalcohòlic també per distribuir.

La Regidoria de Promoció Econòmica i Comerç ha estat l’encarregada d’elaborar aquest document que resumeix tots els punts aprovats i recollits en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) d’aquest diumenge. Podeu consultar el document en aquest mateix web: https://alella.cat/ARXIUS/2020/salut/Establiments_reobertura.pdf

Deixa un comentari