Publicat el 11/03/2022

De l’11 de març a l’1 de maig se celebra el Temps de Pèsols al Maresme, una jornada gastronòmica que uneix a restauradors, productors i elaboradors de la comarca

 

 

La perla verda dona la benvinguda a la primavera al Maresme: des d’aquest divendres 11 de març i fins l’1 de maig, la comarca celebra el Temps de Pèsols, una de les jornades gastronòmiques més importants. Hi participen més de 40 entitats, restauradors, productors i elaboradors de molts dels municipis, engranatges imprescindibles perquè tot el sistema funcioni des que el pèsol és només una llavor fins que és a punt perquè el degustem a la nostra taula.

Els protagonistes d’aquest esdeveniment són els 24 productors i elaboradors que treballen el pèsol, així com els 29 restauradors que posaran a prova el seu enginy per oferir originals plats que incorporin el pèsol.
Es podran degustar menús i àpats elaborats amb pèsols del Maresme, comprar exquisideses a comerços artesanals i omplir el cistell directament dels productors.
La Xarxa de Productes de la Terra del Consell Comarcal del Maresme, el Consorci d’Enoturisme DO Alella i el Centre de Normalització Lingüística també col·laboren en les jornades, que posen el Maresme en el mapa gastronòmic català.

Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d’Estrac, Calella, Canet de Mar, Mataró, Òrrius, Palafolls, Pineda de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Pol de Mar, Santa Susanna, Sant Vicenç de Montalt i Vilassar de Mar són els municipis que s’engalanaran per gaudir del Temps de Pèsols al Maresme. https://www.costadebarcelonamaresme.cat/ca

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha confeccionat un receptari gràcies a l’aportació de propostes dels participants en les jornades gastronòmiques, on s’hi poden trobar receptes més elaborades, d’altres més senzilles i també algunes per fer en família i que els nens i nenes col·laborin i aprenguin cuinant. És la iaia del Maresme la que indica quins són els plats pensats per fer amb els infants. Però la iaia del Maresme també ha volgut fer la seva aportació i ha demanat als responsables dels cicles formatius de cuina de l’IES Bisbe Sivilla de Calella una recepta que ella mateixa ha il·lustrat perquè els més petits puguin veure pas a pas com fer-la i cuinar plegats en família.

Viu el Temps de pèsols al Maresme, unes jornades que posen en valor aquest aliment tant petit, però amb tant valor nutricional. Un llegum que, per les seves propietats, s’assembla més a les verdures, que conté hidrats de carboni, fibra i vitamina B, essencial perquè els nutrients arribin al sistema nerviós.

Redacció
Imatge: Horta Rabassa
Font: Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme

 

 

 

Deixa un comentari