Publicat el 03/01/2024

Després de celebrar Nadal i Sant Esteve, Teià ha iniciat el compte enrere per rebre com cal als Reis d’Orient, ses Majestats Melcior, Gaspar i Baltasar

 

 

Fa només una setmana, el patge Melicaco va enviar un missatge als nens del poble a través de les xarxes socials de l’Ajuntament. En el vídeo, aquest personatge es presenta com el cap de protocol dels Reis i explica les raons que l’han portat a triar aquest nom: “El Melicaco, que és com es diuen les nespres a Teià, ens ha donat moments molt dolços i jo em comprometo a endolcir la vostra espera”.

Bústia gegant
El patge Melicaco és també el carter en cap. És ell qui vetlla perquè els somnis dels nens es compleixin. “Les vostres cartes són el passaport cap a la màgia!”, crida amb alegria. Per facilitar la feina als Reis i els seus ajudants, els infants de Teià podran dipositar els sobres amb els seus desitjos a la bústia reial que trobaran dijous 4 de gener de 11 a 13 h al parc de Vallbellida.
A la Casa Municipal de Cultura, els nens podran veure el pessebre artístic i monumental; i els altres dos dies podran participar en els tallers que els hauran preparat expressament la Biblioteca i l’Associació de Veïns i Veïnes de Vallbellida.

Fàbrica de joguines i taller de fanalets
A més, el 3 i 4 de gener de 17.30 a 20h, els nens podran veure per dins la fàbrica de joguines i el despatx del missatger Melicaco al Casal de Joves, previ pagament de 2,5 euros per infant. També es realitzarà el tradicional taller de fanals.
El dia 3, Òmnium Cultural explicarà el conte de la sopa de pedres i cuinarà una olla perquè tothom la pugui tastar. L’endemà dijous es repartirà xocolata amb melindros.

Cavalcada amb sorpreses
El 4 de gener, a partir de les 18h, es podran veure les llums de la comitiva reial acostant-se al poble pels vessants del turó d’en Baldiri.
I el dia 5 a les 18h, finalment, Ses Majestats arribaran a Teià per fer realitat la nit més màgica de l’any. Al vídeo, el missatger Melicaco n’explica el recorregut: entraran al poble per Vallbellida, on seran objecte d’una càlida benvinguda per part dels veïns, que repartiran caldo a tothom qui en vulgui, i acabaran a l’església, on els més petits podran parlar amb els Reis en persona.

Entre les novetats d’enguany, cal destacar la incorporació de nous elements: la comparsa de l’estel de Nadal, la carrossa de regals de l’Associació de Veïns i Veïnes de Vallbellida, i el carruatge del patge Melicaco. Un any més, els Dimonis de Teià tornaran a fer de carboners, acompanyats de la banda de tabalers i del Batraci, a qui els nens i nenes més valents podran lliurar-li els seus xumets.
El patge Melicaco ha promès algunes sorpreses més, però si voleu descobrir-les haureu d’anar a rebre el seguici reial!

 

Redacció

 

 

Deixa un comentari