El passeig Marítim de Badalona s’inaugura el proper dissabte 16 de juny, a les 19 hores | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 12/06/2012

Aquest proper dissabte 16 de juny, a les 19 hores, tindrà lloc l’acte d’inauguració del nou passeig Marítim que va des del carrer de Mar fins al port, un projecte que ha transformat urbanísticament el front marítim de la ciutat. La seva construcció ha suposat una inversió de 9.483.000 euros per part del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente.


El nou passeig Marítim té una extensió de 1.200 metres i presenta dues tipologies de paviment, una de formigó a la zona interior propera a l’àmbit urbà i una altra de fusta, en contacte amb la sorra. El projecte ha inclòs la construcció de diverses passarel·les d’accés a la platja des del passeig, accessibles per a persones amb mobilitat reduïda.


Cal destacar que el Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente han incorporat millores al projecte no previstes inicialment sense incrementar el seu cost. Així, el tipus de fusta que s’ha instal·lat al passeig és d’una qualitat superior a la que inicialment s’havia previst i s’ha ampliat la zona de pavimentació. També s’ha modificat el tipus d’arbrat i s’ha incorporat un carril bici.
L’extrem del passeig que connecta amb el port s’ha transformat en una gran plaça.
En aquest punt s’ha introduït també una altra novetat, ja que el Govern municipal està construint una passera per connectar el passeig Marítim amb el port. L’objectiu és que els vianants puguin anar caminant des del propi passeig fins a la punta de l’espigó del port i d’aquesta manera integrar el port dins el passeig Marítim i, per tant, també dins de la ciutat.


Recordem també que una part molt important d’aquesta obra ha estat la construcció dels col·lectors per canalitzar la sortida de les aigües pluvials al mar. Té especial importància el trasllat del col·lector de llevant al nou emplaçament sota el passeig Marítim, de manera que s’ha aconseguit alliberar una important zona de platja.


L’Ajuntament de Badalona ha organitzat tota una sèrie d’activitats culturals i infantils, patrocinades per l’empresa Level, per celebrar la inauguració del passeig Marítim a partir de les 19.45 hores.


Posteriorment, a les 22 hores, la jornada es clourà amb un espectacle piromusical que tindrà lloc al final del passeig Marítim, al costat del port. Es recomana als assistents que per tal de poder presenciar el piromusical en les millors condicions i sentir la música que acompanyarà els focs d’artifici se situïn al passeig, entre la fàbrica de l’Anís del Mono i el port.

Deixa un comentari