Publicat el 04/03/2021

L’Àrea d’Igualtat i Drets Civils de l’Ajuntament ha preparat un variat programa per commemorar el Dia Internacional de les Dones

A uns dies del 8M, l’Àrea d’Igualtat i Drets Civils de l’Ajuntament ja té a punt el programa per commemorar el Dia Internacional de les Dones, que s’allargarà del 8 al 31 de març. Enguany el programa d’activitats centra els seus esforços a destacar el paper protagonista de la dona en l’àmbit laboral i professional.

El tret de sortida el donaran les dones del sector sanitari, que seran les encarregades de la lectura del manifest. Un manifest que es podrà seguir en línia per les xarxes socials de l’Ajuntament a partir de les 12.00 h. A aquest acte, el seguirà la il·luminació integral del Far, que es tenyirà de color lila.
La cultura és un vehicle excel·lent per expressar, reivindicar, visibilitzar… És per això que l’Ajuntament ha basat el seu programa en la celebració d’actes culturals, que tindran lloc a diferents indrets del municipi.
– El 14 de març a les 12.00 h, a la Plaça de l’Església, al centre neuràlgic de Calella, s’hi farà el recital de poemes de poetesses de Calella amb la Núria Grima al violí, acompanyat de la performance “Les dones visibilitzem la nostra professió”. També l’actuació del Cor de Joves i el Cor d’Adults de l’aula de música Can Llobet amb la cançó “Cant de Lluita” de Roba Estesa el 14 de març a les 12.00 h.
El dissabte 20 de març, a les 17.00 h, els vianants i assistents podran gaudir de l’hora del conte amb “Orelles de papallona”, a Càrrec de Sílvia Serra.
– El dilluns 15 de març, a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça, es podrà gaudir de l’exposició “Dones cuidadores, el pes d’aquelles que sostenen la societat”. Es podrà visitar fins al 31 de març.

La commemoració del Dia Internacional de les Dones s’emmarca en un context atípic i marcat per la pandèmia. L’Ajuntament ha cercat alternatives per seguir oferint un contingut reivindicatiu, trobant-les, per exemple, a les xarxes socials.
El dilluns 22 de març, a les 12.00 h, el perfil d’Instagram @calella_lgtbiq, oferirà els vídeos “Dones de la història”; que mostren i reivindiquen el relat de diverses dones de la història que han trencat i lluitat contra els prejudicis i el destí que la societat els imposava. Es pujarà un vídeo cada dia fins al divendres 26 de març.

La Sala Mozart, la més antiga de Catalunya en funcionament, continua oferint els visionats el Cicle de cinema LGTBI.
El 31 de març, a les 20.00 h, es podrà anar a veure la pel·lícula “Una mujer fantàstica”, que narra la història d’una dona transsexual que ha de lluitar contra la discriminació de la família de la seva parella sentimental per la seva condició sexual.
La venda d’entrades es podrà fer a taquilla a 4,5 euros l’entrada general; a 3 euros presentant el carnet jove; i a 3,5 euros per als jubilats.
Tots els actes i activitats per commemorar el 8M es poden trobar també a l’agenda d’activitats de l’Ajuntament del mes de març (http://www.calella.cat/actualitat/agenda).

 

 

Deixa un comentari