El Palau de Congressos i Esports d´Alp (La Cerdanya) va ser, ahir matí, l´escenari de la festa final de Pirena Advance 2012. | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 05/02/2012

Tots els participants es varen reunir per celebrar la fi de la ruta blanca del Pirineus i reconèixer als vencedors d´aquesta edició. Unes 2.000 persones es van apropat a Alp per conèixer als gossos protagonistes de Pirena i per participar en aquesta jornada festiva. Va ser un matí d´emocions intenses, com la viscuda amb el múixer amb discapacitat, Felipe Cartas, que va celebrar el seu aniversari acompanyat de la seva nova família de Pirena, o la de l´aventurer Álvaro Bultó, que va aconseguir completar la seva primera ruta blanca. També varen rebre un homenatge per part del públic els gossos guia dels equips campions, mà dreta dels múixers i esquijòrers i artífexs de la victòria dels seus propietaris.


Els més aplaudits del matí varen ser els vencedors de les tres categories:


l´alemany Tom Andres (Pirineus Catalunya/Happy Dog) com a vencedor absolut en trineus i el primer a comptar en el seu palmarès amb 4 Pirenes, el txec Pavel Porubsky (Baqueira Beret), campió d’esquijòring, i el múixer de la Cerdanya, Lázaro Martínez (Prullans.net), primer entre els participants en trineu amb gossos nòrdics.


En el podi dels espanyols millor classificats es va poder veure al navarrè Íker Ozcoidi (Ternua/Canun), segon de nou a Pirena, al basc Itoitz Armendáriz (Grandvalira/Ternua), sisè, i el català Kiko Vallespí (Acana/Terres de l’Ebre), novè.


La festa va posar el fermall d´or final a una edició de Pirena que ha exhibit un altnivell esportiu, amb duels apassionants i la presència cada vegada major de dones i de participants espanyols al top ten final de la classificació general.


Han estat 14 etapes en 15 dies des del Pirineu aragonès, passant pel català, l´andorrà i el francès.

Deixa un comentari