Publicat el 12/05/2022

El proper dissabte 14 de maig, l’Ateneu de la Fundació Iluro obre les seves portes per a rebre la primera sessió del cicle de cambra “La Modesta”

 

 

 

El cicle La Modesta s’inaugura per a apropar la clàssica de cambra a tots els públics, recuperant repertoris de compositores històriques i contemporànies, però també música poc programada en els grans circuits de la clàssica. El concert serà protagonitzat per Ariadna Rodríguez Masafrets, Gener Salicru Soler i Daniel Ariño Fernández

El projecte de La Modesta es construeix a partir d’una idea transversal que engloba l’art, la pedagogia i l’àmbit social. Un cicle ideat des de diversos punts de vista i d’acció com poden ser l’ensenyament musical, la implicació de les escoles de música locals, la situació del repertori musical actual i històric, la implicació de les intèrprets professionals i la creació d’altres continguts extramusicals que puguin servir per a gaudir i comprendre la música en la seva totalitat.

La Modesta ha estat gestada per un grup de joves que es dediquen a la clàssica des de diferents punts de vista: la interpretació, la gestió i la pedagogia, i volen abordar la creació d’aquest nou cicle amb el feminisme, la inclusió i la diversitat com a punts de partida.
Gràcies a la feina d’aquestes persones, dels mecenes que en fan possible la part econòmica i de l’Ajuntament de Mataró, La Modesta pretén erigir-se com un punt de trobada per la clàssica al Maresme.

El primer programa del cicle tindrà dues parts, una primera que s’iniciarà a les 18.30h amb un passe pedagògic i sessió improvitzada dirigida a tothom. En aquesta primera part, les intèrprets que hi participin lliurement podran tocar fragments o moviments concrets, explicant la història i les vivències de les obres que podran trobar adjuntades al web del cicle, facilitant d’aquesta manera que tothom pugui sumar-se a l’experiència.

La segona part serà el concert pròpiament dit, que tindrà lloc a les 19.30h i comptarà amb la col·laboració de la violinista Ariadna R. Masafrets, el clarinetista Gener Salicru i el pianista Daniel Ariño, que interpretaran obres d’Aram Khachaturian, Lili Boulanger, Darius Milhaud, Claude Debussy i Robert Gerhard.

Creiem en la importància de l’accessibilitat a la cultura i a la música de tota la ciutadania, per aquest motiu creiem que és imprescindible que els preus de les entrades per a La Modesta siguin populars i de baix cost.
Tot i així, també creiem en la importància de dignificar la professió de les intèrprets; és per aquest motiu que es creen un seguit d’abonaments de mecenatge per aquelles persones que vulguin aportar quelcom més que el preu bàsic de l’entrada.

Trobareu tota la informació sobre mecenatge en aquest enllaç.

Tota la informació sobre la venta d’entrades clicant en aquest enllaç.

Redacció
Imatge i font: Cultura Mataró

 

Deixa un comentari