Publicat el 07/04/2021

El 16è FESTIMATGE s’inaugura el proper dissabte 10 d’abril a les 19 hores a l’Auditori de Can Saleta, que acollirà un acte per primera vegada, el qual es podrà seguir també per Facebook Live

Del 10 d’abril al 2 de maig, el FESTIMATGE ofereix tot un seguit d’activitats de fotografia i cinema, que es podran gaudir de manera presencial, adaptant-se a les restriccions que determini el moment, i online, a través de les xarxes socials del festival
La setzena edició del FESTIMATGE ja ho té tot a punt per ser inaugurada el proper dissabte; enguany, la inauguració tindrà lloc al nou Auditori de Can Saleta de Calella, un nou espai municipal que obrirà les seves portes per primera vegada. I, per primera vegada també, l’acte inaugural es podrà seguir en streaming, a través de Facebook Live, en les xarxes socials del FESTIMATGE.

La celebració del FESTIMATGE, per primer cop, s’allargarà fins al maig, ja que aquest any comença una mica més tard, s’ha volgut fer després de Setmana Santa, i acabarà el 2 de maig, dia que hi ha previst l’acte de cloenda i lliurament de premis.
El que no canvia és que fotografia i cinema tornaran a trobar-se a Calella en l’únic festival que els hi dóna un espai conjunt per gaudir de la imatge en totes les seves vessants. I en aquesta edició, a més, el món sencer podrà gaudir del FESTIMATGE 2021 a través de les seves activitats online.
Des de la secció de fotografia, s’han preparat 21 exposicions, que inclouen al voltant de 1100 fotografies, i s’han preparat dos tallers. El certamen de fotografia compta també amb la celebració del 45è Trofeu Torretes de Fotografia, que enguany ha rebut 3376 fotografies a concurs i que ha guanyat l’irlandès John Sheridan.
Totes les fotos premiades es poden visitar a la Fàbrica Lloret o gaudir-les projectades durant l’acte de cloenda o a la web del FESTIMATGE: https://www.festimatge.org/ca/trofeu-torretes-de-fotografia-resultats/

Pel que fa als curtmetratges, està prevista la projecció a la Sala Mozart de 70 curtmetratges seleccionats al 27è Trofeu Torretes de Curtmetratges, al qual s’han presentat enguany 676 treballs. El madrileny Jorge Muriel ha estat el guanyador, amb el seu film “Lo efímero”. Entre les sessions de projecció, cal destacar la que tindrà lloc el dia 12 d’abril a les 19 hores dedicada als curtmetratges premiats al 26è Trofeu Torretes, que no es va poder celebrar, degut a la pandèmia.

Una de les activitats més emblemàtiques del FESTIMATGE és la celebració de la Trobada Internacional de Cinema 9,5mm, que enguany arriba a la 48a edició. La importància d’aquesta trobada no rau tant en la quantitat de públic que rep, sinó en el fet que és de les poques que queden arreu del món. La situació actual feia impossible la celebració presencial, donat que els assistents acostumen a ser persones grans i de fora del país. És per això que, enguany, la celebració serà exclusivament online essent la 1a Trobada Online de Cinema 9,5mm d’Europa i, probablement, del món.
El mateix dissabte 10 d’abril, un cop finalitzada la inauguració del FESTIMATGE, tindrà lloc ja la inauguració de l’exposició de fotografia que hi ha a l’Ajuntament Vell, ‘El lloc de decisiu’ de Pierre Radisic. Per primera vegada, els dos actes inaugurals tenen lloc en espais diferents.

Per a més informació:  www.festimatge.org
Programa complert del FESTIMATGE: https://www.festimatge.org/programa/
#festimatge2021
@festimatgecalella
www.facebook.com/festimatge
www.twiter.com/festimatge
www.instagram.com/festimatgecalella

 

 

 

Deixa un comentari