Publicat el 14/10/2014

L’acte inaugural es farà el 25 d’octubre a les 20 h. Comptarà amb la presència de reconegudes personalitats vinculades a Jaume Pla i al món de la cultura, i amb la col·laboració especial de l´Escola de dansa Madó de Vilassar de Mar.
Com apunta Jaume Pla i Bacin, president de l´Associació d´Amics de Jaume Pla:  “Amb Jaume Pla i Pallejà s´hi poden relacionar moltes arts: la pintura, els gravats calcogràfics i la xilografia, els llibres de bibliòfil, els ex-libris, l´escultura, l´escriptura. El meu pare era un home polifacètic, que seguia un principi sagrat en tot allò que feia: la irrenunciable exigència de qualitat i de l´obra ben feta. Però amb la ceràmica popular només el poden relacionar els que el van visitar a la seva casa de Vallvidrera. Les gerres eren omnipresents, del garatge fins a la torratxa. La seva col·lecció és el fruit de l´admiració per la feina ben feta de la que parlava al principi”.
D’altra banda, sobre la mostra, afegeix que: “Enguany celebrem el seu centenari, i aquí, a Argentona, podem veure juntes algunes de les seves pintures i els models que les van inspirar. Segur que estaria content de veure que la seva obra segueixi tenint admiradors. I també, que la seva col·lecció continua tenint sentit per a properes generacions”.

Deixa un comentari