Publicat el 23/09/2018

L’exposició al Museu de Cabrils, que s’inaugura el 30 de setembre, commemora els fets que es van desenvolupar l’1 d’octubre de 2017

Amb motiu del primer aniversari dels fets que es van desenvolupar l’1 d’octubre de 2017, el Museu de Cabrils inaugurarà el diumenge 30 de setembre a les 12h del migdia l’exposició “Llum als ulls i força al braç: l’1-O, el dia que recordarem sempre”, a càrrec dels comissaris Jordi Montlló i Laura Bosch.

A l’exposició es podrà gaudir de fotografies d’en Jordi Borràs, juntament amb un recull de fotografies proporcionades per cabrilencs i cabrilenques. A banda, s’estrenarà un documental titulat “L’Olivera, 1-O” del director Martí Sala, fruit de 23 entrevistes a persones que hi van participar. I finalment, a l’exterior del Museu, on hi haurà una pantalla per seguir els esdeveniments, s’inaugurarà un mural al·lusiu als fets, obra de l’artista maresmenc, Joan Clapés.

L’exposició es podrà visitar fins al 4 de novembre: durant els caps de setmana d’11 a 13:30h i els dimecres de 5 a 7 de la tarda. Laura Bosch comenta que “si aquesta exposició s’ha pogut dur a terme, és gràcies al suport de totes les entitats independentistes del municipi i a l’incondicional suport de l’Ajuntament, a tota la gent del poble que independentment del seu color polític, el dia 1 d’Octubre varen defensar la Democràcia”.

Paral·lelament, el mateix dia, l’Ajuntament de Cabrils amb el suport del Museu de Cabrils, Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional, inaugurarà a les 11h del matí l’espai “Àgora 1-O”, davant la Biblioteca municipal, amb la corresponent col·locació de la placa commemorativa. Tot seguit, s’anirà cap al Museu on tindrà lloc la inauguració de l’exposició “Llum als ulls i força al braç: l’1-O, el dia que recordarem sempre”.

Encara està per confirmar l’assistència de personalitats a la inauguració, a excepció de l’alcaldessa de Cabrils, Lina Morales i membres del consistori i també de familiars d’exiliats o presos polítics.

En Jordi Borràs, per motius professionals no podrà ser-hi, però el dia 20 d’octubre, a les 7 del vespre, al Museu de Cabrils, presentarà el seu llibre “Dies que duraran anys”.

 

Deixa un comentari