Publicat el 23/09/2016

Segons informa el consistori de Cabrils, la descoberta de l’autoria del rellotge de sol ha estat possible gràcies a l’inventari que Laura Bosch ha estat realitzant al municipi i que ha recollit fins a una cinquantena de rellotges de sol en tot el poble, que tothom qui va voler va poder visitar.

Segons explica la gerent del Museu, Salvador Dalí havia passat diversos mesos d’estiu a la masia de Can Serraclara -una nissaga de la burgesia barcelonina-, que s´ha convertit en el restaurant Can Rin. Aquesta relació de l´artista català, a més de les seves inicials S i D al centre del rellotge, permet assegurar a la Laura Bosch que Dalí va ser el seu autor. Ara, s´ha enviat tota la documentació a la Fundació Gala-Dalí, que no tenien coneixement d’aquest fet.

La darrera setmana, coincidint amb les Jornades Europees de Patrimoni també va tenir lloc el procés de restauració del rellotge de sol de l´església de Cabrils, situat a la façana de ponent (carrer Mestre Jambert). La restauració la va efectuar l’Albert Mollar, que va aixecar una plantilla del rellotge original, a partir d´un calc, amb les sanefes, el lema i les línies solars, i va obtenir una mostra in situ de les terres emprades per a la confecció de l´original durant el segle XVIII, per tal de poder pintar-lo amb els mateixos colors i tonalitats.

En els pròxims mesos, es volen oferir noves visites per a tots aquells que no van poder assistir per conèixer tots els detalls.

Deixa un comentari