El Museu de Badalona s’afegeix a La Marató de TV3, que enguany està dedicada al càncer | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 11/12/2012

El Museu de Badalona participa a partir d’aquest any en les activitats que es duen a terme durant La Marató de TV3. La present edició està dedicada al càncer, i, per aquest motiu, el Museu organitza un conjunt de xerrades de divulgació sobre la malaltia i diverses activitats lúdiques per als més petits.


La primera de les xerrades tindrà lloc el dissabte 15 de desembre, de 18 a 20 hores, i té com a títol Conèixer el càncer. Diversos professionals de l’Institut Català d’Oncologia parlaran dels avenços en la prevenció i la detecció precoç del càncer i en els tractaments. També donaran recomanacions i consells per tenir cura del cos, i explicaran com pacients i familiars poden afrontar la malaltia.


L’endemà, diumenge 16 de desembre, d’11 a 14 hores, la xerrada se centrarà en L’atenció al pacient oncològic. En aquesta ocasió, Badalona Serveis Assistencials ofereix una taula rodona amb la intervenció de diferents professionals del camp de l’oncologia, amb un èmfasi especial en el dia a dia i la cara humana de la malaltia.


Per que fa a les activitats per als més petits hi ha diversos jocs relacionats amb l’exposició sobre els Clicks de Playmobil que actualment es pot veure en el Museu. Dissabte 15 i diumenge 16, el mateix cap de setmana de La Marató, s’organitza el concurs Els 5 errors al Museu, que consisteix en descobrir 5 objectes erronis situats a les Termes i el Decumanus. El mateix cap de setmana hi haurà un taller de JumPing Clay, un material de modelatge amb el qual es poden crear personatges, objectes, o plantes, o copiar peces romanes del Museu.


Les aportacions del públic assistent a aquestes activitats es podran dipositar en una urna i es destinaran íntegrament a La Marató.


El Museu de Badalona participa aquest any a La Marató amb la col·laboració desinteressada de dues institucions mèdiques de la ciutat: Badalona Serveis Assistencials, i l’Institut Català d’Oncologia, situat a l’Hospital Germans Trias i Pujol.

Deixa un comentari