El Museu de Badalona rep en donació el mobiliari i diversos objectes de la Pastisseria J. Ventura | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 20/07/2012

L’històric establiment comercial, fundat el 1908 i que estava ubicat al carrer de Mar, ha cessat recentment la seva activitat


El Museu de Badalona ha rebut en donació el mobiliari i diversos objectes d’ús quotidià de la Pastisseria J. Ventura, un establiment comercial ubicat al carrer de Mar i que ha cessat recentment la seva activitat comercial. D’aquesta manera queda garantida la conservació d’aquest patrimoni cultural ja que bona part del mobiliari és d’època modernista.


Des que va obrir a l’octubre de l’any 1908, la botiga sempre ha mantingut el mateix aspecte exterior i també el mobiliari i la major part del seu equipament comercial. Amb l’objectiu de mantenir aquest patrimoni històric, els propietaris de l’establiment, Margarida Domingo Ventura i Antoni Tallada, l’han donat al Museu de Badalona. Aquesta cessió permetrà, en un futur, exposar al públic el mobiliari i recuperar l’ambient original de l´establiment.


En concret, es conservaran els taulells i les vitrines interiors, els miralls de les parets amb els corresponents prestatges i llums, els pots de galetes, caramels i dolços, així com els aparadors i tota l’estructura i vidres de la façana, alguns d´ells decorats. També s’han donat al Museu altres objectes com safates o maquinària de l’obrador, així com documents, materials de papereria o fotografies.


Finalment, s’enregistraran anècdotes, notícies i dades diverses, que els propietaris guarden a la seva memòria. D’aquesta manera, el Museu de Badalona obtindrà de primera mà el relat de la història d’aquesta empresa familiar que ha funcionat durant més d´un segle.

Deixa un comentari