El Museu de Badalona, distingit amb un dels Premis AMC de museologia | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 27/03/2012

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Hisenda i Recursos Interns de l’Ajuntament de Badalona, Ramon Riera, i el director del Museu de Badalona, Joan Mayné, han recollit aquest divendres, de mans de la presidenta de l’Associació de Museòlegs de Catalunya (AMC), Carme Cluselles, i del director general de Patrimoni de la Generalitat, Joan Pluma, un dels Premis de Museologia que atorga aquesta associació per l’ampliació del Museu de Badalona i la nova museografia de les termes i decumanus de Baetulo.


 


Aquesta musealització, de més de 3.500 m2, ha implicat l’excavació, restauració i accessibilitat a diferents nivells del subsòl per posar a l’abast del públic un del jaciments romans més destacats de Catalunya. Una intervenció que ha facilitat l’accés i la visita, i que se suma a altres espais musealitzats del Museu de Badalona, que el converteixen ens un dels centres de referència del passat romà a Catalunya


 


Els Premis AMC de Museologia van ser creats i instituïts per l’Associació de Museòlegs de Catalunya, que aplega diferents professionals dels museus i del patrimoni cultural català, l’any 2005, i arriben a la seva quarta edició, amb algunes novetats, ja que enguany compten amb tres modalitats, una més que a les passades convocatòries.


 


La modalitat A: Trajectòries Professionals; la nova modalitat B: Exposicions, experiències i activitats; i la modalitat C: Projectes de creació o reforma de museus i equipaments patrimonials.


 


El Premi està dotat amb una litografia-diploma original de l’artista Josep Guinovart, feta especialment per a l’ocasió, i amb un tiratge limitat, i per als guardonats en la modalitat de Trajectòria Professional es concedeix el nomenament de Soci d’Honor de l’Associació de Museòlegs de Catalunya.


 


Una altra novetat d’enguany és el lliurament d’una placa commemorativa als equipaments guanyadors en la modalitat C, per que sigui instal·lada en els museus i espais patrimonials guardonats, amb la voluntat de fer més públic el reconeixement professional.


 


Aquesta quarta edició també va premiar la Seu d’Ègara, el conjunt monumental de les esglésies de Sant Pere de Terrassa, i el projecte liderat pel Museu d’Història de Catalunya: tombes reials del Monestir de Santes Creus.


 


L’acte el va concloure el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell.

Deixa un comentari