El Museu de Badalona acull l’exposició -Biscúter fet a Sant Adrià de Besòs- | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 31/05/2011

El Museu de Badalona acull la mostra “Biscúter”, fet a Sant Adrià de Besòs. La mostra anirà acompanyada de dues activitats complementàries entre elles un recorregut de Biscúters per la ciutat


Originari de França, l’automòbil Biscúter es va fabricar i comercialitzar a la factoria Autonacional, SA, de Sant Adrià de Besos, després de la seva presentació a la Fira de Mostres de Barcelona l’any 1953.


Amb la fabricació de les cinc versions d’aquest microcotxe, l’empresa adrianenca va produir més de 10.000 unitats, amb el que això va significar pel rellançament de la indústria automobilística de Catalunya.


Malgrat es va veure desplaçat del mercat pel SEAT 600, més versàtil i atractiu, el Biscúter fou el primer utilitari amb el qual s’iniciaren els desplaçaments de cap de setmana. Per això es convertí en tot un símbol de la societat dels anys cinquanta.


L’exposició ens convida, així, a fer un viatge entranyable a l’època del Biscúter gràcies a diverses fotografies, cedides per gent de Badalona, a anuncis publicitaris i a la instal·lació de 3 models de Biscúter: el Biscúter 100, el Biscúter 200A i el Biscúter 200F, conegut popularment com a “Pegasín”.


La mostra, que romandrà oberta al públic fins al 2 d’octubre, es podrà visitar de dimarts a dissabte, de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores i diumenges de 10 a 14 hores.


“Biscuter fet a Sant Adrià de Besòs” s’acompanya de dues activitats complementàries:


Diumenge, 19 de juny, a les 12 hores
Visita comentada a la mostra a càrrec del president del Club Clàssic Motor (Biscúter), Antoni Tachó. Entrada lliure.


Diumenge, 18 de setembre, al matí
Recorregut de Biscúters per Badalona i concentració davant el Museu de Badalona.Per a més informació: Museu de Badalona, Departament de Difusió, telèfon 93 384 17 50 –  http://www.museudebadalona.cat/

Deixa un comentari