Publicat el 14/04/2019

El passat 12 d’abril es va inaugurar una mostra que recull fotografies i dibuixos del genial arquitecte tarragoní, Francisco Juan Barba Corsini, molt vinculat a la vila

Què és l’arquitectura emocional? Com es pot dotar de sentiment una ciència basada en càlculs i física? Es pot descobrir al Museu-Arxiu, on es va inaugurar l’exposició “Barba Corsini, arquitectura i disseny (1953-1994)”, una mostra de fotografies i dibuixos del treball del genial arquitecte tarragoní, que va morir fa 10 anys.

A la mostra s’hi poden veure fotografies i dibuixos d’alguns dels projectes més emblemàtics com els apartaments a les golfes de La Pedrera de Barcelona, que actualment ja no existeixen, o bé la construcció d’habitatges al poble de Binibeca a Menorca. També es poden veure alguns mobles que va dissenyar, especialment per als apartaments de La Pedrera. L’exposició es podrà visitar fins el 19 de maig, de dimecres a divendres de 17 a 20h, els dissabtes d’11 a 14 h i de 17 a 20h, i els diumenges i festius d’11 a 14h.

Francisco Juan Barba Corsini (Tarragona, 1916 – Barcelona, 2008), arquitecte per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB), s’inicia en la pràctica constructiva seguint els principis de la seva formació acadèmica neoclassicista. El 1953 es produeix un gir en la seva carrera que marcarà el seu trencament amb el passat i el seu compromís amb el que emfàticament dirà “l’emoció de sentir l’Arquitectura”. En les seves millors resolucions, cristal·litza sempre, de manera personal, el que podem percebre com l’esperit o l’estil d’una època. Així, els mítics apartaments “La Pedrera”, avui destruïts, i per a sempre vius en les fotos de Francesc Català-Roca, quedaran com una fita dels anys cinquanta. Corsini va tenir la seva segona residència durant alguns anys a Llavaneres, on també va construir diversos xalets i un grup de cases adossades al Turó d’en Llull.

Deixa un comentari