El món del bolet torna a reunir milers de visitants a Vilassar de Dalt | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 31/10/2012

La Fira del Bolet i la Natura ha sobrepassat les tretze edicions aconseguint, any rere any, un gran èxit d´assistència amb milers de visitants del poble i de fora consolidant-se com una de les festes més populars i esperades del municipi. D´altra banda, la mostra de bolets al Museu ja acumula 23 anys d´història de la mà dels Amics dels Bolets de Vilassar de Dalt que amb el treball i la constància s´han fet un lloc destacat dins al mapa de festes boletaires del país.
La reconeguda cuinera, Carme Ruscalleda, va ser l´encarregada d´inaugurar la tretzena edició de la Fira del Bolet que es va celebrar el passat diumenge 28 d´octubre. La inauguració va estar presidida pel Sr. Jordi Subirana i Ortells, diputat delegat de comerç i esports de la Diputació de Barcelona, pel Sr. Xavier Godàs, alcalde de Vilassar de Dalt i el Sr. Manel Monjonell, president de l´associació d´Amics del Bolets de Vilassar de Dalt.
La fira va reunir una cinquantena de parades que oferien el producte estrella: el bolet, però també altres productes com embotits i formatges, pa artesà, citells, llibres de bolets, etc.
BOLET D´OR
Al migdia, i com sempre, en l´entorn del pati del Museu durant el tradicional tastet, va ser el moment del lliurament del Bolet d´Or 2012 que va anar a mans de la vilassarenca d´arrels franceses Geneviève Gautier, coneguda com la Gene.
Geneviève Gautier va néixer a Niork (França) i venir a Vilassar l´any 1964. Es va casar el mateix any amb en Jaume Ruhí, forner i pastisser de la plaça de la Vila. Ella aviat es va sentir vilassarenca. Ho va demostrar parlant la nostra llengua i estimant el seu nou poble i el país. Va aportar a la pastisseria algunes receptes de pastissos francesos que van tenir molt d´èxit. Gent de molts pobles veïns venien a comprar el pastís de poma de can Ruhí.
Amb el temps es anar implicant amb totes les lluites que Catalunya patia. Donant classes de francès va conèixer gent que treballava en la clandestinitat i ben aviat es va convertir en una lluitadora més de la Catalunya oprimida. Va estimar molt el seu marit, que va patir una greu malaltia degenerativa; sempre al seu costat, amb una força i alegria exemplars.
Quan l´Ajuntament li va donar l´agulla de plata a la dona treballadora, ella va concloure el seu agraïment, diguent: – vaig venir sent francesa i ara sóc també una catalana que estima el país.

Deixa un comentari