El millor espectacle del món casteller en el millor escenari perquè els Capgrossos de Mataró hi portessin els millors castells de la seva història | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 08/10/2012

El bianual Concurs de Castells a l´Arena Tarraco Plaça és una de les actuacions més importants dels anys parell, i els blaus sempre hi porten els seus millors castells. I enguany no era menys pels Capgrossos de Mataró: 3 de 9 amb folre, 4 de 9 amb folre i torre de 9 amb folre i manilles.
 
Cap a 2/4 d´11 del matí, els Capgrossos començaven la seva particular actuació. Eren la segona colla que actuava en solitari i el 3 de 9 amb folre era el primer castell que portaven en cartera.
I la veritat és que ben poques coses a dir. S´ha treballat el just i necessari, amb rapidesa i amb una canalla finíssima. Descarregat!
 
A les 12 del migdia aproximadament el segon repte dels del Maresme:
el 4 de 9 amb folre.
Pujant de mica en mica, i els dosos col·locats. Amb la col·locació de l´acotxador i anxaneta a nivells de quarts i quints potser s´ha hagut de treballar una mica més a consciència, però l´estructura no ha patit en excés.
I a quarts de 2 de la tarda pels Capgrossos arribava el gran repte, el més il·lusionant, el més espectacular:
la torre de 9 amb folre i manilles.
Una torre de 9 que enguany s´havia intentat a la diada de Les Santes i que va quedar a 3 segons de carregar-se.
I l´atenció a la Tarraco Arena Plaça era màxima: l´estructura ha anat muntant-se sense pausa. Folre, manilles… i amunt!!!
Sonaven gralles i l´estructura anava pujant de manera espectacular.
Sisens i dosos molts fins.
El folre i les manilles treballaven amb els 5 sentits, però força còmodament.
Amb la col·locació de l´acotxador, però, hi ha hagut un parell de reblincades al tronc que s´han parat, però just quan l´anxaneta posava el peu a l´¡altre cantó i el castell es carregava, l´estructura ha cedit i s´ha trencat.
Però torre de 9 carregada!!!
Els Capgrossos mantenen la categoria de gamma extra, en l´escenari més espectacular possible.
 
D´aquesta manera els Capgrossos acabaven en 5a posició amb un total de 4913 punts.
La resta de les 1eres posicions les han ocupat els Castellers de Vilafranca (15197 punts), Colla Joves Xiquets de Valls i Colla Vella dels Xiquets de Valls (7284) i Colla Jove Xiquets de Tarragona (5178).

Deixa un comentari