Publicat el 19/05/2021

La Generalitat de Catalunya ha acceptat que l’alumnat dels instituts del Masnou facin els exàmens a l’Edifici Centre

L’alumnat dels instituts masnovins que superi el batxillerat en aquest curs podrà fer al Masnou les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) – http://universitats.gencat.cat/ca/pau/, també conegudes com a “selectivitat”, que s’han de dur a terme el proper mes de juny.

El lloc escollit serà l’Edifici Centre, després que l’Oficina d’Accés a la Universitat (OAU) de la Generalitat de Catalunya hagi inspeccionat l’edifici, comprovant que disposa d’espais adequats per fer les proves i complir amb les mesures preventives davant la COVID-19.
Es preveu que, a més a més dels estudiants dels instituts masnovins, s’hi puguin examinar també alumnes d’algun altre institut del Baix Maresme. Això últim es determinarà quan es concreti el nombre d’alumnes que es matriculen a les PAU.
Amb aquesta decisió se satisfà una demanda reivindicada per la comunitat educativa masnovina, especialment de la dels dos instituts del municipi.
Els equips directius dels dos centres es van posar en contacte amb l’Ajuntament al febrer per demanar que intermediés amb l’OAU per aconseguir-ho. En aquell moment, la previsió de la Generalitat era que l’alumnat masnoví es desplacés a Mataró per examinar-se. Des d’aleshores, l’Alcaldia masnovina ha estat mantenint converses amb l’OAU. El resultat de la feina conjunta ha estat que l’Edifici Centre sigui una de les seus de les PAU d’enguany.

De fet, l’any passat la comunitat educativa de diversos municipis del Baix Maresme, incloent-hi el Masnou, va queixar-se pel fet que l’alumnat s’hagués de desplaçar a un equipament mal comunicat de Mataró. També perquè es considerava que fer coincidir en un mateix espai molts estudiants de diversos municipis augmentava els riscos de contagi de COVID-19.

Imatge: L’Edifici Centre del Masnou

 

 

Deixa un comentari