Publicat el 14/12/2021

La Fira de Nadal ha marcat l’inici de les festes nadalenques al Masnou, que es tancaran amb l’arribada dels Reis d’Orient

La situació pandèmica de l’any anterior, que va obligar a adaptar les celebracions, fa més especial l’arribada de Nadal enguany. Encara i això, l’empitjorament de la situació epidemiològica ens obligarà a protegir-nos, i seguir les recomanacions sanitàries serà clau per a continuar avançant cap a la normalitat. Així, el Masnou arrenca amb unes festes plenes d’il·lusió i màgia als carrers, amb actes perquè tothom en pugui gaudir.

Els infants, protagonistes del Nadal masnoví
El pròxim esdeveniment pels infants serà el ‘Tió gegant’, que s’instal·larà a la plaça de Marcel·lina de Monteys, el 19 de desembre a les 11 hores, per cagar molts regals.
Una mica més tard, els dies 21 i 23, s’hi podran escoltar els relats d’un contacontes al Mercat Municipal. A banda, es podrà fer volar la imaginació amb el teatre de titelles que es representarà a la plaça Nova de les Dones del Tèxtil els dies 22 i 23.
En aquest mateix indret s’hi col·locarà una bola de Nadal gegant, el dia 23. Compartirà espai i lloc, durant tot el dia, amb el Pare Noel.
Qui vulgui veure’l en persona, pot acostar-s’hi també el dia 24, ja que s’ha compromès a passejar-s’hi just abans de la nit de l’any en què està més enfeinat.

A més, el Complex Esportiu tornarà a acollir el ‘Nadalem’ d’enguany, un dels reclams més esperats pels nens i nenes del Masnou durant aquestes festes. Se celebrarà entre els dies 27, 28, 29 i 30 de desembre, d’11 a 13 h i de 16 a 20 h per tal que tots els infants puguin gaudir d’una oferta ben variada de jocs, tallers i altres activitats.
L’esdeveniment s’adreça especialment a nens i nenes d’entre 0 i 12 anys i les seves famílies.
En aquesta edició, algunes de les activitats seran permanents, com “My Little Carnival”, el trenet de Nadal, un circuit de psicomotricitat, una carpa de circ i una zona d’inflables.
A més, els matins dels dies 28 i 29 tindran lloc dos tallers educatius del Museu de Matemàtiques de Catalunya. El primer, “Les cúpules de Leonardo”, és una activitat col·laborativa on l’objectiu és construir cúpules, de manera que, mentre juguen, treballaran la geometria, les habilitats manuals i comunicatives, o l’abstracció, entre d’altres. El segon, “City Lights”, és un joc semblant al popular tres en ratlla, però amb molta més variabilitat.
Més enllà d’aquests tallers i de les activitats permanents, diverses entitats del municipi n’organitzaran d’altres durant els quatre dies del Nadalem. Per facilitar-hi l’entrada, s’habilitarà una cua inclusiva.

Desembre jove
El Masnou també recuperarà les activitats joves al Nadal d’enguany i s’iniciaran el divendres 17 amb el ‘Taller de moda sostenible’, que es realitzarà de 18 a 20 hores a l’Espai Jove Ca n’Humet, i el ‘Taller: Portaespelmes nadalenc’, que es farà a les 18 hores al 1r pis de Ca n’Humet.

A l’Espai Jove Ca n’Humet també s’han organitzat, de 18 a 20 hores, el torneig de Futbolí, dilluns 27, i el torneig de FIFA’21 de PlaySation 5, dimarts 28.
Per finalitzar el desembre jove, dimecres 29 es durà a terme, de 18 a 20 hores a l’Espai Jove de Ca n’Humet, ‘El Tast, joc d’Escape’, una activitat col·laborativa entre equips formats per 4 o 5 persones.

Activitats per a totes les edats
Enguany, les festes de Nadal del Masnou compten amb una gran graella d’activitats per gaudir-les en família.
La primera d’elles serà el concert del cor Scandicus a ‘Cors al Mercat’, dissabte 18 a les 12 hores.
També dissabte, a les 19 hores, la plaça Nova de les Dones del Tèxtil acollirà una nova edició de la tradicional ‘Sopa de pedres’.

Diumenge 19, d’11 a 14 hores a la zona superior del Parc de Vallmora, se celebrarà la ‘Festa familiar solidària per a La Marató de TV3‘, que comptarà amb tallers, actuacions, jocs de carrers i d’altres activitats per gaudir en família, a més de guardioles per recaptar donatius per a l’edició de La Marató de TV3, dedicada enguany a la salut mental. El mateix diumenge, a les 12 hores, es durà a terme el ‘Concert de Nadal‘ a l’Espai Escènic Iago Pericot de Ca n’Humet, on la Coral Xabec, acompanyada per la Coral Polifònica Joia d’Alella i una ‘big band’ formada per joves talents musicals, proposaran una celebració amb nadales i cançons tradicionals a ritme de jazz.
Com és tradició, diumenge 26, a les 10.30 hores, se celebrarà la Sant Silvestre Masnovina, que enguany arriba a la 42a edició amb la novetat de l’N-II com a nou espai.
Per als més valents, el dia 1 de gener, a les 12 davant d’Ocata Vent, a la platja d’Ocata, es realitzarà el primer bany de l’any per encetar el 2022 amb bon ambient.

A més, des de l’1 de desembre i fins al 5 de gener, les compres nadalenques al municipi tenen premi a través de la campanya ‘Queda’t al Masnou’. Per cada butlleta amb tres segells de comerços del municipi es regalarà una bossa reutilitzable i, a més, la participació en el sorteig de 10 vals de 300 euros per gastar en els diferents establiments masnovins.
D’altra banda, des del 21 de novembre i fins al 31 de desembre es podrà col·laborar en la campanya solidària ‘Un Nadal amb Cor’, dipositant joguines noves, no sexistes i no bèl·liques i dolços de Nadal als diferents punts habilitats.

L’arribada de ses Majestats d’Orient més esperada
Els actes de Nadal al Masnou finalitzaran amb el moment més esperat de l’any per tots els infants, la nit de Reis. Per tal que les Majestats d’Orient puguin complir tots els desitjos i portar els regals a totes les cases, els seus ajudants, els patges reials, estaran recollint les cartes diumenge 2, dilluns 3 i dimarts 4 de gener en diferents espais del Masnou.

Dimecres 5, de 18 a 21 hores, a la plaça d’Europa (port esportiu), els Reis Mags tornaran a desembarcar al Port per fer un recorregut per la vila i acompanyats d’una comitiva de carrosses decorades per diverses entitats masnovines.
La novetat més important d’enguany és que la Cavalcada recorrerà bona part del Camí Ral (N-II), resseguint la façana litoral del barri d’Ocata fins al carrer del President John F. Kennedy. Des d’aquest punt, s’introduiran cap a l’interior del municipi per completar un itinerari que finalitzarà a la plaça de Ramón y Cajal.
Podeu consultar tota la programació d’activitats de Nadal, els campaments dels patges reials i el recorregut sencer de la cavalcada de Reis a través d’aquest enllaç.

Redacció
Imatge i font: Ajuntament del Masnou

 

 

Deixa un comentari