Publicat el 10/01/2020

En total, la vila compta, amb el nou desfibril·lador, amb dotze aparells, a més dels que se sumen amb el servei de socorrisme de les platges durant la temporada de bany

El Mercat Municipal del Masnou es dota amb un nou desfibril·lador portàtil de darrera generació. Quedarà instal·lat a l’entrada de l’equipament (c. d’Itàlia, 48). Els desfibril·ladors són uns dispositius que poden ser crucials per salvar la vida a persones que pateixen una aturada cardíaca o cardiorespiratòria.  En ser automàtics, administren una descàrrega elèctrica al cor de qui pateix aquesta situació, un cop l’aparell ha analitzat amb els seus sensors el ritme cardíac.

El passat 8 de gener es va fer una breu demostració sobre com funciona el desfibril·lador, així com les maniobres de reanimació cardiopulmonar que cal fer immediatament a la persona que l’ha patit per maximitzar les seves possibilitats de sobreviure i minimitzar el risc que pateixi seqüeles. Entre altres persones, hi van participar l’Alcalde del Masnou, Jaume Oliveras; el doctor Lluís Asmarats, vicepresident de la Fundació Barcelona Salut; Víctor Arbós, director del Centre d’Institucions de CaixaBank; Yulay Martínez, regidora de Salut Pública i Salut Comunitària; i Sílvia Folch, primera Tinenta d’Alcaldia i regidora de Promoció Econòmica i Seguretat Ciutadana.

Dotze desfibril·ladors

Amb aquest nou aparell, cedit per la Fundació Barcelona Salut amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa” i de la Diputació de Barcelona, el Masnou ja compta amb 12 desfibril·ladors. Durant la temporada de bany cal sumar a aquesta xifra els desfibril·ladors que incorpora el servei de socorrisme a les platges.

La Policia Local té sis d’aquests desfibril·ladors, disponibles les 24 hores de tots els dies de l’any. Un d’ells es troba a la comissaria. Els altres cinc, portàtils, a les patrulles policials. La resta de desfibril·ladors es troben al Camp Municipal de Futbol del Masnou, al Camp Municipal d’Esports d’Ocata, al Complex Esportiu Municipal, al vestíbul de l’Espai Escènic Ca n’Humet i a la recepció de l’Edifici Centre, a més a més del que ara s’incorpora al Mercat Municipal.

Col·laboració

La instal·lació del nou desfibril·lador ha estat possible gràcies a una iniciativa impulsada per l’Ajuntament del Masnou, la Fundació Barcelona Salut i la Diputació de Barcelona, i que compta amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”. Aquest mercat comptabilitza un total de 39 parades interiors en una superfície de 2.853,95 m2.

En el projecte “Barcelona, mercats cardioprotegits”, el desfibril·lador del mercat municipal s’ha instal·lat a l’interior en un lloc de màxima visibilitat i accessibilitat per tal de cardioprotegir tota l’àrea comercial i rodalies del mercat. D’aquesta manera, El Masnou es converteix en la onzena localitat de Catalunya amb el seu mercat dotat d’aquest dispositiu a l’abast de qualsevol persona davant d’una necessitat terapèutica.

El programa de cardioprotecció “Barcelona, territori cardioprotegit”, que es va iniciar fa tres anys a la ciutat de Barcelona, compta amb el recolzament del Departament de Salut de la Generalitat, el SEM i diferents col·lectius professionals, entre ells el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i l’Associació de Farmàcies de Barcelona. L’any passat la Fundació Barcelona Salut va signar un acord amb la Diputació de Barcelona per estendre la cardioprotecció a tots els mercats municipals de la província. Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Obra Social “la Caixa”.

Foto: Demostració del nou desfibril·lador del Mercat Municipal. / Aj. del Masnou.

Deixa un comentari