Publicat el 05/07/2019

Unes 200 persones es concentren al Masnou per denunciar l’incident protagonitzant per un menor tutelat

Unes 200 persones es van concentrar el passat dimecres 3 de juliol als Jardins de Can Malet del Masnou per donar suport a la víctima de l’intent d’agressió sexual de la matinada del dissabte anterior, durant la Festa major de Sant Pere. Es dona la circumstància que l’atac el va protagonitzar un menor tutelat per la Generalitat i des del consistori es va voler aprofitar l’acte per rebutjar també actituds xenòfobes, després que des d’alguns sectors de la població s’assenyalés el col·lectiu dels MENA. “Que cadascú respongui individualment pels seus fets, no com a col·lectiu”, es diu al manifest que es va llegir. L’accent es va posar també en la condemna “enèrgica” de l’agressió i de “qualsevol tipus d’agressió sexista, vingui de part de qui vingui, de qualsevol persona i nacionalitat, origen i condició”.

En aquest sentit, el Masnou es reivindica com un municipi “compromès amb la igualtat de gènere i en contra de qualsevol tipus de violència sexista” i recorda que, a més de les diferents accions de sensibilització i protocols d’actuació existents, des de l’any passat l’Ajuntament disposa d’un protocol específic contra les violències sexistes a les festes populars de la vila.

Pel que fa a l’agressió, des del consistori recorden que “no es va arribar a consumar perquè amics del detingut, també menors tutelats, li van recriminar l’actitud i se’l van emportar”. És per això que l’Ajuntament rebutja que es pugui “generalitzar” o “criminalitzar tot el col·lectiu” i denuncia “l’estigmatització de les sigles” dels MENA.

“Ens comprometem a continuar treballant per a l’eliminació al Masnou de la xacra social que representen les actituds sexistes i xenòfobes”, conclou el manifest. En aquest sentit, l’alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, va fer una crida a la responsabilitat i demanar a la població que es mobilitzi contra les agressions i a favor de la diversitat i la convivència.

Text: ACN / Jordi Pujolar.

Deixa un comentari