Publicat el 15/02/2022

Primera edició de la celebració de la diada de la copatrona del municipi amb molta participació per part de les entitats i la ciutadania

 

Aquest passat cap de setmana s’ha celebrat al Masnou la primera edició de la Festa de Santa Eulàlia. La iniciativa, impulsada per l’Ajuntament i diverses entitats, ha tingut una bona acollida per part de la ciutadania, fet que reforça la intenció del consistori d’establir-la de manera fixa al calendari de les festes populars de la vila com la nova celebració d’hivern per honrar santa Eulàlia, copatrona del municipi.

La celebració de la Diada de Santa Eulàlia va arrencar dissabte a la tarda amb una cercavila amb exhibicions de cultura popular. Gegants, capgrossos, bastoners i timbals, entre altres, van animar el públic assistent a unir-se a la festa tot fent un recorregut pel centre de la vila, amb origen i final a la plaça Nova de les Dones del Tèxtil.

Diumenge al matí, a les pistes de Pau Casals, es va dur a terme la Festa Petits Valents, organitzada per l’Espai Social Masnou Alt i l’Associació de Veïns i Veïnes del Masnou Alt, amb la col·laboració d’una desena d’entitats, de molts comerços del municipi i de veïns i veïnes.
Durant l’acte solidari, les persones assistents van gaudir d’un bon grapat d’activitats: tallers, actuacions i, fins i tot, d’una xocolatada.
L’organització va recaptar 1.358 euros, que es destinaran als programes d’investigació contra el càncer infantil de l’Hospital Sant Joan de Déu.

També diumenge van tenir lloc altres actes vinculats amb el programa de la Festa de Santa Eulàlia.
La cobla Bisbal Jove va omplir de música la plaça d’Ocata amb motiu de la ballada de sardanes que s’hi va organitzar en col·laboració amb l’Agrupació Sardanista. Ja a la tarda, el grup Borinquen va oferir un concert d’havaneres als jardins dels Països Catalans, que, tot i el mal temps, va aplegar una seixantena de persones. Just després va arribar la fi de festa, amb el petit castell de focs que va il·luminar el cel masnoví per obra i gràcia de la Colla de Diables, els nous devots de Santa Eulàlia.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament del Masnou

 

Deixa un comentari