El Masnou. Campanya per evitar els infarts. Dolor al Pit? Truca al 112 | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 28/08/2012

L´Ajuntament i les àrees bàsiques de salut (ABS) del municipi col·laboren amb la Societat Espanyola de Cardiologia en la campanya d´informació i conscienciació “Els segons compten”. La iniciativa vol comunicar a la ciutadania la importància d´actuar amb rapidesa davant els símptomes d´un infart (dolor al pit o altres parts del cos, dificultat per respirar, nàusees, vòmits, palpitacions, sudoració o ansietat), per la qual cosa es recorda que trucant al 112, número del Sistema d´Emergències Mèdiques, es pot ajudar a identificar els diferents tipus d´infart per reduir el risc de mort o de reaparició d´un altre infart. La voluntat de la campanya és millorar els resultats de salut de les 6.500 persones que cada any pateixen un infart a Catalunya.
A més de la importància de trucar al 112 quan se sentin els primers símptomes, la campanya també recorda la necessitat de seguir una alimentació equilibrada i practicar exercici físic de manera regular
Cal recordar que:
– L’acumulació de greix, colesterol, calci i altres substàncies dins les artèries del cor pot reduir o bloquejar completament el flux sanguini fins a arribar a causar un atac de cor (infart).
– Si el flux de la sang no es restaura ràpidament, es poden produir danys en
qualsevol zona afectada del cor i causar problemes greus de salut i, fins i tot, la
mort.
– La meitat de les morts per infart es produeixen durant les 3-4 primeres hores
després dels símptomes.
– La recuperació després d’un infart depèn de la rapidesa amb què es rep assistència mèdica.
– Per mantenir una bona salut cardiovascular cal seguir una alimentació equilibrada i practicar exercici físic de forma regular.


Cal tenir en compte que:
– Els símptomes d’un infart poden variar d’una persona a una altra.
– L’infart no sempre és sobtat; es pot manifestar de manera gradual durant alguns minuts.
– Els símptomes normalment duren més de 20 minuts però també poden ser intermitents.

Deixa un comentari