Publicat el 19/03/2020

En aquests moments de confinament, aquest concurs promou la pràctica universal del piano a través de vídeos de Youtube. Hi ha principalment tres categories de premis

En moments de confinament pel COVID-19, no hi ha res millor que cultivar les nostres passions i, en aquest sentit, el Maria Canals s’adhereix a totes les iniciatives virtuals en l’àmbit de la música que estan sorgint aquests darrers dies.
Ja és una tradició que, entre el mes de març i juny, l’associació promogui el concurs “Tu hi toques?”, que ara converteix en “Tu hi toques a casa?”. Així, ha adaptat el seu hashtag habitual, #johitoco, a #johitocoacasa perquè tots aquells i aquelles que ho vulguin puguin compartir a la xarxa el seu talent i entusiasme amb el piano.
El concurs és obert a tothom i consisteix a gravar un vídeo explicant per què els participants toquen el piano i què és el que més els agrada de la pràctica, tot acompanyat d’una breu interpretació musical.
Els premiats en el concurs “Tu hi toques a casa?” tenen l’ocasió de tocar el piano de gran cua del Palau de la Música Catalana.
Els vídeos s’han de penjar a “La galeria dels tocats”, a la pàgina web de l’entitat (mariacanals.org) associada a un canal de Youtube:
 https://www.youtube.com/channel/UCzOBPJCnSuz0y0FujzjC6SQ

El jurat valora tres aspectes de les iniciatives:
El motiu més original que empeny els concursants a tocar el piano, el nombre de visites que ha obtingut el vídeo – premiant el que en tingui més-, i la millor edició i realització.
L’objectiu no és demostrar o fomentar el virtuosisme, sinó reivindicar la pràctica musical d’acord amb les tendències tecnològiques, socials i culturals imperants. A tots els premiats se’ls fa lliurament d’un diploma.

El període per participar al concurs “Tu hi toques a casa” s’extén fins el 15 de maig.

 

Deixa un comentari