Publicat el 18/10/2021

Dimarts 19 d´octubre és el Dia Mundial contra el Càncer de Mama, que enguany posa l´accent a LA VULNERABILITAT (el càncer afecta a tothom, però no tothom es igual davant la malaltia)

El  càncer provoca moltes situacions de desigualtat i pobresa per l´impacte de la malaltia en totes les esferes  i no només agreujant la situació de vulnerabilitat en col·lectius prèviament vulnerables, sinó empobrint a qui abans no estaven en aquesta situació.
En el cas de les dones, la situació empitjora tenint en compte que, moltes vegades,  són les que parteixen d´una situació laboral més precària i que encara són les dones les que porten un major pes en l´organització familiar.

Dades:
. El 15% de les dones diagnosticades amb càncer de mama estan en situació d’extrema vulnerabilitat.
. El 34% de les malaltes han perdut la feina o s’han vist obligades a deixar-la per la malaltia
. Prop del 70% han perdut salari o ingressos
. Un 46,2% de les llars afirmen que han pagat més de 5.000 € de despeses directes produïts per la malaltia.
. Quan es considera l’esforç en cura al pacient i ajuda a la llar, es pot afirmar que un 33,9% de les llars han fet un esforç superior als 25.000 €.
. El 72% de les persones malaltes han manifestat necessitar ajuda i cures en alguns períodes més “durs” de la malaltia

Activitats al Maresme:
.
Taller d’automaquillatge d’ulls i celles. Mataró
El 25 d´octubre, el Punt Comarcal del Maresme de l’Associació Contra el Càncer a Barcelona realitzarà un taller de cures estètiques i tècniques d’automaquillatge. Inscripció prèvia a la web de l’associació: contraelcancer.es

. Posa’t guapa! Taller de turbants. Mataró
El 25 d´Octubre, El Punt Comarcal del Maresme de l’Associació Contra el Càncer a Barcelona ofereix un taller orientat a pacients oncològics, sobre modalitats de col·locació del mocador. Inscripció prèvia a la web de l’associació: contraelcancer.es

Redacció
Font: MCS Comunicació

 

Deixa un comentari